headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 

Vrijwilliger worden?

 

Vind je het ook zo goed geregeld? Of denk je juist dat het nog beter kan? Wordt vrijwilliger en doe mee.

 

Op deze pagina vind je de beschrijvingen van de activiteiten waarvoor we versterking zoeken. We hebben vrijwilligers en medewerkers nodig om de club draaiende te houden. De vereniging zijn we tenslotte zelf! Onze club bestaat uit leden en ouders/verzorgers van leden die het samen mogelijk en vooral ook leuk maken. Dat gaat niet vanzelf en met z'n allen maken we er iets moois van. Waar we voor onszelf en onze kinderen trots op mogen zijn. Als vereniging, als hockeyclub, als MHC Alliance!

Dus iedereen doet mee. Denk je dat je ook een steentje kan bijdragen? Er zijn veel verschillende manieren om onze mooie club draaiende te houden. Vele handen maken licht werk en samen kunnen we veel voor mekaar krijgen. Het gaat om structurele taken en om vrijwilligers die af en toe de handen uit de mouwen willen steken. Dat varieert van verschillende rollen rondom een team tot algemene taken zoals bijvoorbeeld het surveilleren bij O14-18 feesten, het organiseren van eenmalige activiteiten tot klussen in en rond het clubhuis.

Heb je interesse? Of een vraag? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of benader één van de bestuursleden of natuurlijk de contactpersoon die bij de vacature staat vermeld. Aarzel niet om contact op te nemen als je denkt dat je kan helpen maar bang bent dat het teveel tijd kost, je kan op verschillende manieren bijdragen .

 • Planner Zondagcompetitie
 • Planner Zaterdagcompetitie
 • Jongste Jeugd
 • Blaashal Commissie leden
 • Voorzitter(s)
 • Leden voor de organisatie van de verschillende feesten
 • 2 commissieleden
 • Kartrekker
 • Toernooi organisator en uitvoerder
 • Trainersmaterialen
 • Keepersmaterialen reparatie
 • Keepersmaterialen uitgave/inname
 • Coördinator keepersmateriaal vaste keepers
 • Coördinator keepersmateriaal jongste jeugd
 • Coördinator Trainersmaterialen
 • Grafisch Ontwerper (huisstijl)
 • Fotograaf
 • Nieuwsredactie
 • Tekstschrijver / interviewer
 • Website (project nieuwe website)
 • 1 commissielid


Passende scheidsrechters zijn nodig, elke wedstrijd weer. De Arbitragecommissie vervult hierbij een onmiskenbaar belangrijke rol, want eerlijk is eerlijk zonder scheidsrechter kan er geen wedstrijd gespeeld worden. De arbitragecommissie is de essentiële schakel tussen de (aankomende) scheidsrechters en de hockeyorganisatie van Alliance. Wij leiden, samen met de KNHB, nieuwe scheidsrechters op, verzorgen opleidingsavonden, zijn vraagbaak en coördineren de planning van de scheidsrechters.

Planner Zondagcompetitie
Als planner zorg je ervoor dat bij elke zondagcompetitiewedstrijd scheidsrechters zijn ingepland. Dit is mede door de nieuwe Teams-functionaliteit zeer praktisch en eenvoudig geworden. De teams plannen daarmee zelf scheidsrechters in. Jouw bijdrage is om deze self-service mogelijk te maken door per wedstrijd zondag aan te geven welke teams moeten fluiten. Je bent daarmee ook de vraagbaak. De zondagcompetitie bestaat uit 15 teams, waarvan Dames1 en Heren1 door bondscheidsrechters wordt gefloten en door de Bond worden ingepland.
Tijdsbesteding
- Ongeveer 2 uur per week. Zelf in te delen en de werkzaamheden kunnen thuis uitgevoerd worden.
Meer weten?
- Voor meer informatie neem contact op met Ewoud Meeuwissen via [email protected]

Planner Zaterdagcompetitie
Als planner zorg je ervoor dat bij elke zaterdagcompetitiewedstrijd scheidsrechters zijn ingepland. De Arbitragecommissie deelt de clubscheidsrechters per wedstrijd in. De O12 teams worden gefloten door speler uit thuisspelende O16 teams, de O14 teams door spelers uit thuisspelende O18 teams. De O16 en O18 teams krijgen een scheidrechter uit 1 van de thuisspelende senioren/veteranenteams toegewezen. Zo wordt iedere week de puzzel weer gelegd en krijgen alle teams voldoende scheidsrechters. Sommige jeugdteams die landelijke competitie spelen krijgen bondsscheidsrechters, die worden door de bond ingedeeld. Al met al zo’n 50 scheidsrechters per competitiezaterdag.
Tijdsbesteding
- Ongeveer 2 uur per week, zelf in te delen en werkzaamheden kunnen thuis uitgevoerd worden.
Meer weten?
- Voor meer informatie neem contact op met Ewoud Meeuwissen via [email protected]


Als wedstrijdsecretaris ben je op de achtergrond een spin in het web als het gaat over de Jongste Jeugd wedstrijden. In deze functie leer je de club, haar leden en vrijwilligers zoals bestuur, categorieleiders en coaches goed kennen. Je bent iemand die het leuk vindt om iets voor de club te doen zonder op de voorgrond te treden. In deze vrijwilligersfunctie ben je bij het hockey betrokken zonder zelf op het veld te hoeven staan. Hockeyervaring is niet noodzakelijk. Zorg jij graag voor een goed verloop van de sportactiviteiten op de zaterdag, dan ben jij de aangewezen persoon.

Wedstrijdsecretaris Jongste Jeugd
Je bent verantwoordelijk voor:
 • opgeven van de jongste jeugdteams aan de KNHB
 • het indelen en publiceren van (thuis)wedstrijden jongste jeugd
 • afgelastingen van jongste jeugd wedstrijden doorgeven aan coaches/teams
 • controleren van de wedstrijdformulieren
 • het organiseren van jongste jeugd oefenwedstrijden (in clubverband of soms op aanvraag v/d coach)
 • contactpersoon voor KNHB Jongste Jeugddag
 • contactpersoon voor de jongste jeugd met KNHB en andere club

Tijdsbesteding: ca. gemiddeld 2 uur per week verspreid door de week. Er zijn piekperiodes, dan kost het meer tijd (begin van het seizoen, indelingen van wedstrijden rond oktober, half december voor midwintercompetitie en half februari voor lentecompetitie en bijvoorbeeld ad hoc in geval van afgelastingen verwerken bij slechte weersomstandigheden. Andere weken is het rustiger en kost het minder tijd per week. Het grootste gedeelte van het werk kan vanuit huis worden gedaan en over het algemeen qua tijd zelf worden ingedeeld

Hockeyervaring is niet noodzakelijk. Kennis en kunde betreft e-mail en affiniteit met gegevensinvoer (in de systemen van Alliance en de KNHB). Enige ervaring met bijvoorbeeld Excel.


Alle junioren teams en alle O10 teams van Alliance spelen zaalhockey. Bij de senioren spelen Dames1 en Heren1 zaalhockey, van de overige senioren / veteranen teams verschilt het per jaar wie gaat zaalhockeyen. Het zaalseizoen begint begin december en stopt medio februari. Sinds seizoen 2021-2022 hebben we een eigen blaashal zodat alle teams die zaalhockeyen ook voldoende zaaltraining kunnen krijgen. Tevens wordt deze hal door de KNHB gehuurd om in de weekenden competitie in te spelen.

Blaashal Commissieleden
Ieder jaar, vanaf half november tot medio februari staat op veld Z-4 onze Alliance Arena, de blaashal waar alle teams in trainen en waarin ieder weekend in de zaalcompetitie wedstrijden worden gespeeld. De blaashal commissie zorgt voor het opzetten en afbreken van de hal en voor technisch onderhoud gedurende het zaalseizoen. Alle leden van de commissie draaien piketdiensten zodat er altijd iemand stand-by staat bij calamiteiten.
Tijdsbesteding
- Bij de opbouw en afbreken van de hal zoveel uur als je beschikbaar bent. Gedurende het zaalseizoen ongeveer 4 uur per week
Meer weten?
- Voor meer informatie neem contact op met Maurits van der Heijden via [email protected]


De evenementencommissie organiseert samen met het jeugdbestuur de jeugdfeesten en de filmavonden (voor iedere categorie minimaal 1 feest/evenement per seizoen), het sinterklaasfeest voor de Dierentuin en jongste jeugd (bijvoorbeeld in de vorm van een speciale pietentraining), de openingsdag aan het begin van het seizoen en de slotdag aan het einde van het seizoen. De precieze invulling van de organisatie en de planning van de jeugdfeesten en de andere evenementen zijn flexibel. Als evenementencommissie heb je daarin dus veel vrijheid.

Voorzitter evenementencommissie \
Als voorzitter (dit kan je ook met 2 personen doen) ben je de contactpersoon voor het bestuur en overige commissies en verdeel je de taken onder de commissieleden. Je bent ook aanspreekpunt voor het jeugdbestuur. De voorzitter maakt een planning per seizoen van alle feesten en informeert betrokken commissies. De voorzitter vraagt (via de secretaris) evt vergunningen voor de feesten aan. De voorzitter maakt ook een begroting en een eindafrekening. Doelstelling is om kostenneutraal de feesten te organiseren.
Tijdsbesteding
- Gemiddeld 2 uur per week. Tijdens de organisatie van de feesten / evenementen wat meer, de stille maanden wat minder
Meer weten?
- Voor meer informatie neem contact op met Janine Bauer via [email protected]

Leden evenementencommissie
Als lid van de evenementencommissie organiseer je samen met enkele andere commissie leden één van de feesten / activiteiten die onder de evenementencommissie vallen. Je bedenkt het thema, regelt versiering, ,muziek, activiteiten op het feest/evenement en evt beveiliging. Vraagt het jeugdbestuur om hulp / input bij de organisatie.
Tijdsbesteding
- Gemiddeld 2 uur per week. Tijdens de organisatie van de feesten / evenementen wat meer, de stille maanden wat minder
Meer weten?
- Voor meer informatie neem contact op met Janine Bauer via [email protected]


Sponsoren zijn erg belangrijk voor Alliance. Zij zorgen voor een belangrijk deel van de inkomsten zodat we voldoende ruimte hebben om een kwalitatief goed hockeyproduct aan te kunnen bieden.

Leden sponsorcommissie
Als lid van de sponsorcommissie onderhoud je contact met de bestaande sponsoren van Alliance. Je vernieuwt aflopende contracten. Je benaderd actief nieuwe sponsoren en zorgt voor een goede zichtbaarheid van deze sponsoren. 1 van de commissieleden is aanspreekpunt voor de coaches / managers van de teams over teamsponsoring. We zoeken iemand met een goed netwerk in de regio, met creatieve, vernieuwende ideeën over mogelijkheden van sponsoring. Wil je alleen administratieve ondersteuning leveren voor deze commissie dan ben je ook van harte welkom. Voor een goede verdeling in de commissie is het wenselijk dat minimaal 1 van de nieuwe leden een vrouw is.
Tijdsbesteding
- Ongeveer 2-4 uur per week
Meer weten?
- Voor meer informatie neem contact op met Jochum Steur via [email protected]


De toernooien van Alliance zorgen voor extra fun op de club. Zo hebben we het Kaatje Bitterberg toernooi voor het hele gezin, het Beachbam toernooi voor de Jongste jeugd, het Friendship toernooi voor de senioren en het Oliebollen zaaltoernooi en de Glow in the dark clinic in de zaal. Ook was de toernooicommissie tijdens corona leidend bij Alliance Winterfun, de Sevens weekenden en de Thuisbingo. Naast dat al deze activiteiten zorgen voor een extra experience op de club hebben ze nog een doel, het verbinden van leden en hun ouders. Hiervoor werken een aantal fanatieke vrijwilligers per toernooi aan een onvergetelijke dag. Graag breiden we het aantal activiteiten nog uit, we hebben nog een hoop ideeën!

Kartrekker toernooicommissie
Je zorgt voor de voortgang en uitbreiding van de activiteiten. In het begin van het seizoen maak je een agenda en je hebt overleg met het bestuur over de invulling. Je coördineert de toernooien samen met de teams per toernooi. Hierbij heb je contact met het bestuur, de bar, materiaalcommissie en eventueel externe partijen. Ook ontwikkel je met de huidige coördinator (ja hij blijft wel actief!) nieuwe concepten en verbetert de huidige waar nodig. En zo blijven we met onze toernooien in de eredivisie!
Tijdsbesteding
- Je kunt het zo gek maken als je wilt, maar dat heeft je voorganger al gedaan. Alleen kan, maar met z'n tweeën is misschien leuker. Rondom de toernooien zul je een aantal uren per week ermee bezig zijn, daaromheen een aantal uur per maand.
Startdatum
- De oliebollentoernooien komen er nu aan, misschien wel leuk om nu mee te kijken? In ieder geval starten vanaf huidig seizoen.
Meer weten?
- Voor meer informatie over de functie en invulling kun je contact opnemen met Bart Smulders: +31653309106 of stuur een e-mail naar [email protected].

Toernooi organisatoren en uitvoerders
In het evenementen-vak heten het projectmanagers. In dit geval verantwoordelijk voor een klein of groot deel van een toernooi. Het concept, de communicatie, de catering, de techniek, de spelelementen, het draaiboek en het wedstrijd management om maar wat te noemen. Help jij mee aan een nieuw internationaal paastoernooi? Je steekt er in ieder geval nog wat van op, we spelen op toernooi gebied mee in de eredivisie.
Tijdsbesteding
- Rondom de toernooien zul je een aantal uren per week ermee bezig zijn, afhankelijk van de onderwerpen die je beheert.
Startdatum
- Er is op korte het Oliebollen zaaltoernooi, misschien wel leuk om nu mee te doen? We kunnen meteen je hulp gebruiken. Je kunt anders aansluiten vanaf volgend kalenderjaar.
Meer weten?
- Voor meer informatie over de functie en invulling kun je contact opnemen met Bart Smulders: +31653309106 of stuur een e-mail naar [email protected].


De materiaalcommissie verzorgt voor MHC Alliance alle materialen die nodig zijn voor de training (ballen, hesjes, pionnen), voor de keepers (keepersmateriaal) en voor het veld. Daarnaast zorgt de commissie voor de kleding van de selectieteams, de staf, de scheidsrechters en begeleidt diverse andere belanghebbenden met de aanschaf en/of het bedrukken van kleding. De commissie is ook betrokken bij de coördinatie en opslag van alle andere club materialen en voor de merchandise van Alliance. De commissie heeft hierbij contact met onze leveranciers, maakt prijsafspraken en doet de bestellingen.
Het is een grote commissie (7-10 leden) zodat taken opgesplitst kunnen worden. Eventueel zijn functies te combineren als mensen dat leuk vinden. Ervaring met hockey is in de meeste gevallen GEEN vereiste.

Coördinator keepersmaterialen vaste keepers
Als coördinator verzorg je de uitgifte en inname van de keepersmaterialen voor de vaste keepers. Je hebt contact met de keepers over maten en bestelt eventueel nieuwe materialen. Je denkt mee over de ontwikkeling van de voorraad en vernieuwing van de materialen.
Tijdsbesteding
- Gedurende het einde en begin van het seizoen in totaal ongeveer 20 uur. Tijdens het seizoen een aantal uur per maand.
Meer weten?
- Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Hestia de Vries: +31650867040 of stuur een e-mail naar [email protected].

Coördinator keepersmaterialen jongste jeugd
Als coördinator verzorg je de uitgifte en inname van keepersmaterialen voor de jongste jeugd teams (O9 en O10). Je hebt contact met trainers en coaches over maatvoering en je bestelt eventueel nieuwe materialen. Je denkt mee over de ontwikkeling van de voorraad en vernieuwing van de materialen.
Tijdsbesteding
- Gedurende het einde en begin van het seizoen in totaal ongeveer 20 uur. Tijdens het seizoen een aantal uur per maand.
Meer weten?
- Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Hestia de Vries: +31650867040 of stuur een e-mail naar [email protected].

Coördinator Trainersmaterialen
Samen met de trainersstaf zorg je voor voldoende materialen om de trainingen soepel te laten verkopen, dit gaat om ballen, pionnen, hesjes, kliko's etc. Je bestelt materialen bij onze leverancier en denkt mee over de beste procedures om alles soepel te laten verlopen.
Tijdsbesteding
- Gedurende het einde en begin van het seizoen in totaal ongeveer 10 uur. Tijdens het seizoen een aantal uur per maand.
Meer weten?
- Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Sander Vonk: +31615013990 of stuur een e-mail naar [email protected]

Keepersmaterialen reparatie
Je verzorgt met een collega de reparaties van de keepersmaterialen en de tassen. Dit vindt plaats gedurende het seizoen en gedeeltelijk tijdens de zomerstop. De activiteiten bestaan uit het lijmen van foam, het vervangen van gespen, broeken en zweetbandjes en klomp riempjes naaien, enz. Ook de reparatie van keeperstassen behoort tot de activiteiten. De meeste reparaties doen we zelf.
Tijdsbesteding
- Gemiddeld maandelijks 2 uur
Meer weten?
- Neem contact op met Sander Vonk via [email protected]

Keepersmaterialen uitgave/inname
Je helpt met 4 collega’s bij de uitgave en inname van de keeperstassen, helpt mee met de schoonmaak van de lockerruimte en verplaatst de tassen van en naar de opslag tijdens de zomerstop.
Tijdsbesteding
- Ongeveer 5 sessies van elk 3 uur
Meer weten?
- Neem contact op met Sander Vonk via [email protected]

Trainersmaterialen
Je verzorgt met een collega alle materialen die de trainers gebruiken voor de trainingen van de spelers en de keepers. In het begin van het seizoen reik je pakketten uit met ballen, pionnen, hesjes en andere benodigdheden. Deze inventariseer je tussendoor en vul je eventueel aan. Ook draag je zorg voor eventuele reparaties. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het trainershok waar alle materialen staan en je bent beheerder dan de aanwezige lockers. In overleg met de staf schaf je nieuwe materialen aan en je zorgt voor de voorraad en de administratie.
Tijdsbesteding
- Zomerstop 4 x halve dag. Gedurende seizoen 1 uur per 2 weken
Meer weten?
- Neem contact op met Sander Vonk via [email protected]

Veldmaterialen
Je verzorgt en controleert de materialen op het veld, met name de (netten van de) goals en de hoekpalen. Andere veldmaterialen zijn de grote touwen, de balken voor zaalhockey en de mini goaltjes voor de jongste jeugd. Waar nodig repareer je de materialen en schaf je nieuwe aan in overleg met de staf.
Tijdsbesteding
- Gedurende het seizoen 2 uur per maand
Meer weten?
- Neem contact op met Sander Vonk via [email protected]


De communicatiecommissie is een commissie in opbouw die als doel heeft om communicatie in de breedste zin op Alliance te verbeteren en te ondersteunen. Betreft professionaliseren bestaande kanalen, eenduidige vormgeving en uitstraling, ondersteuning commissies, beleid daarop. Met kleine stapjes werken aan grote ambitie. Momenteel loopt ook een project vernieuwing van de website als vervangingsproject door onze leverancier LISA hockey. Functies overlappen. Kunnen ook worden gecombineerd.

Grafisch Ontwerper (huisstijl)
Vormgeving van Alliance drukwerk, digitale producten, of ontwerpen voor gebruik in verschillende media. Je moet hierbij met name denken aan: posters voor evenementen en toernooien, logo's, flyers, gimmicks etc. Het in een Alliance lijn brengen voor herhaald gebruik van huisstijl.
Tijdsbesteding
- 1 uur per week
Meer weten?
- Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Kel Koenen via 06 53616955 of [email protected].

Fotograaf
Voor het professionaliseren van onze beeldbank zoeken we een enthousiaste fotograaf die het leuk vind om in het verlengde van een nieuwe huisstijl een beeldbank op te bouwen met een duidelijke Alliance signatuur. De foto's zullen met name worden gebruikt voor de nieuwsberichten en de website. Daarnaast zijn zijn er specials, bijvoorbeeld wervingscampagne en kampioenswedstrijden. Ook kan gedacht worden aan verslaglegging van evenementen en teamsfoto's.
Tijdsbesteding
1-2 uur per week
Meer weten?
Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Kel Koenen via 0653616955 of [email protected].

Nieuwsredactie
Samen met je collega’s de nieuwsberichten op de site, app en socials verzorgen. Aangeleverde content redigeren, proactief aansluiten op Alliance kalender. Foto's toepassen. Contact met commissies om proactief te acteren op nieuwsgebied.
Tijdsbesteding
-  naar eigen inzicht 
Meer weten?
- Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Niels van der Veen via 0640972557Kel Koenen via 0653616955 of [email protected].

Tekstschrijver / interviewer
Op ad hoc basis schrijf/redigeer je teksten voor nieuws en website. Interviews voor nieuws/website van trainers, vrijwilligers, nieuwe functies, specials etc.
Tijdsbesteding
- 1 uur per week
Meer weten?
- Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Kel Koenen via 0653616955 of [email protected].

Website (project nieuwe website)
Alliance gaat een nieuwe website ontwerpen en invullen. Op basis van een door de leverancier aangeleverde template moeten vormgeving keuzes worden gemaakt vanuit identiteit en uitstraling van de club, rekening houdend met functies van de website, doelgroepen, content, interfaces en alternatieve communicatiemiddelen. Structuur van de site wordt momenteel uitgewerkt. Hergebruik content huidige site, aanpassen met andere leden van de commissie. Beeldmateriaal plan maken in samenwerking met fotograaf. In samenwerking met huidige beheerder website.
Tijdsbesteding
- aantal beschikbare uren per week tijdens de looptijd van het project.
Meer weten?
- Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Niels van der Veen via 0640972557 of [email protected].


De medische commissie is de medische vraagbaak voor spelers en coaches en technisch managers. Daarnaast beheren zij de EHBO koffer, onderhoud / controle van de AED en organiseren ze de BHV cursussen

Lid medische commissie (1)
Samen met de 2 andere leden van de medische commissie voer je de taken van de commissie uit. We zoeken iemand met een (breed) medische achtergrond.
Tijsbesteding
- Gemiddeld 1 uur per week.
Meer weten?
- Voor meer informatie neem contact op met Marlous Spoelder via [email protected].<versie 6-5-2023>