headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Heel Alliance !!

Nieuwe Kiss + Ride zone actief

Nieuws afbeelding 22-3-2012 Deze week is naast ons clubhuis de nieuwe Kiss + Ride zone actief. Graarg vestigen wij jullie aller aandacht op de spelregels rondom deze zone :

Wat is een 'Kiss + Ride'-zone ?
'Kiss en Ride'-zones zijn parkeerstroken bedoeld om passagiers van personenauto's af te zetten of op te halen (o.a. bij treinstations en scholen) en meteen weer verder te rijden.  Het is absoluut verboden om op deze strook te parkeren. De wettelijke basis voor ‘kiss en ride' ligt in artikel 24, eerste lid, onderdeel d van het RVV1990. Daarin staat dat het verboden is te parkeren op een parkeergelegenheid, op een andere wijze of met een ander doel dan op het bord of op het onderbord is aangegeven. Handhaving wordt door de gemeente uitgevoerd.

Desondanks willen wij er wel op wijzen dat 'Kiss + Ride' -zones alleen goed werken onder een aantal voorwaarden:
  • De kinderen moeten aan de kant van het clubhuis kunnen uitstappen;
  • De ouders die de 'Kiss en Ride'-strook gebruiken, moeten ook echt direct weer doorrijden;
  • Voor ouders die even mee naar binnen willen is parkeerruimte beschikbaar naast het zwembad
  • Het werkt vooral bij het brengen. Bij het halen moeten ouders vaak even wachten en dan krijg je toch weer opstoppingen.

Wij hopen hiermee dat er weer een stukje veiligheid  gewaarborgd wordt.

Bestuur MHC Alliance

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws