headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Heel Alliance !!

Playoffs Alliance Dames 1, 1 team, 1 doel

Nieuws afbeelding 22-5-2012 Er waren eens 16 hele verschillende speelsters. Hiervoor breng ik u terug naar het jaar 2011. Het jaar waarin men dacht dat het rustige hockeyseizoen kon gaan beginnen. De ene blond haar en de ander een donkere bos krullen of een boblijn. De ene wilde een ginger, maar een ander een bruinharige voetballer. De ene met haarlak in het haar, maar de ander met de haren wild voor de ogen. De ene groen en de andere geel, blauw of rood. De ene vond de coach te aardig en de ander vond hem te streng. De ene een super flats en de ander een perfecte sleep.
 
Ik wil nu niet zeggen dat het hele team op dit moment dezelfde haarbandjes draagt, vriendjes heeft en allemaal hetzelfde haarkleur heeft, maar er is me wel wat anders opgevallen.
 
Vanochtend werd ik wakker met welgeteld 38 nieuwe ‘whatsapp’ berichten. De een die zei dat ze de bal van de lijn gaat halen woensdag, terwijl de ander gefocussed is om de strafcorner te maken. De een die zei dat de strafballen gemaakt gaan worden woensdag, de ander die zegt dat ze gaat zorgen dat de strafbal er komt. De een die de aangever motiveert om een doelpunt te maken en de ander die zegt dat ze het doelpunt van de tegenstander gaat voorkomen. De een die zegt: kop op! terwijl de ander dat oppikt en er energie uit haalt. De een die zegt: ‘je stond zo lekker te hockeyen dit weekend’ en de ander die hierdoor vleugeltjes krijgt.
 
Zonder dat iedereen het daadwerkelijk besefte stond er in mijn ogen eigenlijk: "Jongens wij zijn een team, als we samenwerken en elkaar dingen gunnen dan is er woensdag niks aan de hand. We gaan alles geven om woensdag blessurevrij te zijn, om te killen in de cirkel, om achterin de tegenstander stil te zetten, om op het middenveld 70 minuten lang mijn tegenstander het bos in te sturen.”
 
Al die verschillende dames in het team, die allemaal van andere dingen houden en andere dingen leuk vinden, hebben ook  heel wat dingen met elkaar gemeen.
Ze houden allemaal van hockey, zij houden allemaal van winnen, zij houden allemaal van de playoffs, zij houden er allemaal van om fit te zijn, zij houden allemaal van spanning en sensatie, zij houden allemaal van die lieve en zorgzame fysio Kim van ’t Hoff en haar stagiaire Floris Koopman, zij houden allemaal van die tactische en guitige Wieger Wiese, zij houden allemaal van die strenge maar slimme Andre Morees, zij houden allemaal veel van hun oude teamgenoot Tamara die tegenwoordig voor hun zorgt als Dames 1 manager zijnde, zij houden allemaal van Marije Kronenberg die alles wilt regelen voor het team, maar vooral: zij houden allemaal ontzettend veel van elkaar. Ze houden van elkanders kwaliteiten, van elkanders emoties, van elkanders meest irritante trekjes, van elkanders betweterigheid en van elkanders hockeyspel.
 
Ik heb voor de zekerheid de definitie ‘team’ nog even gegoogled, omdat ik bijna dacht dat het te mooi voor woorden was allemaal. Een team is: "Een afgeleide term is teamwork, waarmee gedoeld wordt op de prestatie van het team, eerder dan de opgetelde individuele prestaties. Essentieel is, dat met een team gepoogd wordt synergie te bereiken, men probeert te bewerkstelligen dat het geheel meer is dan louter de som der delen. Samenwerking staat centraal bij het fungeren in een team.”
 
1-0 voor Alliance dames 1, want als zij niet de definitie TEAM defineren, dan weet ik het ook niet meer.
 
Niet een team, maar HET team dat aanstaande woensdag weer voor sensatie en spanning gaat zorgen op HC Helmond om 20.30. Het team dat dit niet alleen kan maar hiervoor supporters nodig heeft. Het team dat de supporters van afgelopen zondag eeuwig dankbaar is voor hun komst, maar door de emoties hen niet heeft bedankt met een publieksrondje zondag. Het team dat dit graag woensdag alsnog doet, wat er ook gebeurd. Het team dat elkaar door dik en dun kent, van elkaar houdt en alles voor elkaar overheeft. Het team dat woensdag voor 70 minuten opnieuw opgeladen is en 70 minuten energie gaat steken in de wedstrijd.
 
Het team dat jullie goed, beheerst, energiek en met elkaar gaan zien spelen aanstaande woensdag.
 
Het team dat jullie sportieve groeten wenst en zegt: "tot woensdag 20,30 @ HC Helmond!!!!"

Milou Schoone - Dames 1

Reacties


Guy Koentjes

22-5-2012 @ 16:55:57 |Perfecte typering!!!

Frans van Loef

22-5-2012 @ 22:06:24 |" No one can be the best at everything, but when all of you combine your talents, you can be the best at virtually anything! "

Erik Jan Verhulst

23-5-2012 @ 09:00:49 |Dames! Success is in the air!! Het gaat vanavond lukken!

Paul Heizenberg

23-5-2012 @ 10:19:58 |Rise to the occassion!

Reageer op het nieuws