headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Arbitrage

Spelregels en arbitrage 2012-2013

Nieuws afbeelding 12-9-2012 Bij de start van het seizoen is het Reglement Veldhockey herzien en zijn er een tweetal belangrijke wijzigingen in het Reglement opgenomen :
  • Regel 8.1 is gewijzigd zodat ook een ‘eigen doelpunt’ telt. Het criterium is dat de bal binnen de cirkel door een willekeurige speler is geraakt. De manier waarop de aanvaller kan scoren, wijzigt echter niet. Dit betekent dat je dus meer gefocust moet zijn als een bal de cirkel in wordt geslagen. Wordt de bal vervolgens getoucheerd door een (doel)verdediger en verdwijnt in het doel is dus een geldig doelpunt gescoord.
  • Regel 13.2 d en E wijzigen waarbij de bal direct vanuit een spelhervatting (vrije slag, inslag, uitslag, beginslag en lange hoekslag) met een push, flick of scoop omhoog gespeeld mag worden. Dit vermindert het aantal gevaarlijke situaties. Dit betekent dus ook dat de speler die de spelhervatting neemt direct mag gaan lopen met de bal. De verplichting om 2 acties te doen, nemen van de bal en vervolgens verder spelen vervalt. De plaats van overtreding wordt dus nog belangrijker. Aangezien een speler direct mag gaan lopen met de bal moet tevens goed zichtbaar zijn dat er sprake is van duidelijk controleren van de bal voordat de spelhervatting wordt genomen. Indien een hoge scoop wordt gegeven door een andere speler dan degene die de spelhervatting neemt vervalt de verplichting de bal 1 meter te laten rollen voordat de bal omhoog gespeeld mag worden.
Het volledige Reglement Veldhockey 2012-2013 als mede de Briefing Bondsscheidsrechters en Briefing Clubscheidsrechters is geplaatst op de Spelregel-pagina van onze club. Klik hier om alle spelregels en aanwijzingen te lezen en/of te downloaden.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws