headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Heel Alliance !!

Bert Bunnik: trainer, coach, organisator, schrijver

Nieuws afbeelding 23-10-2012
Wie is Bert Bunnik?
Bert Bunnik is al jarenlang actief in de hockeysport. Vanaf 1975 werkte hij mee aan de kaderopleiding van de KNHB. Hij was betrokken bij het samenstellen van opleidingsprogramma's en het verzorgen van cursussen tot op het hoogste niveau. Ook was hij actief als examinator. De FIH (Federation Internationale de Hockey) benoemde hem in 1983 tot internationaal trainer en in 1999 tot ‘FIH Master Coach'.
 
Los Angeles
Op de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles was hij de coach van de Spaanse herenploeg. Na vijf jaar als trainer-coach van de Nederlandse jeugd (jongens) tot en met 18 jaar, werd hij assistent-bondscoach van het Nationale Herenteam van 1992-1996. In 1996 nam hij deel aan de Olympische Spelen van Atlanta als assistent-coach van het herenteam van Pakistan. Daarnaast was Bunnik trainer-coach van diverse teams. Hij publiceerde twee boeken over de hockeysport, vervulde diverse bestuurstaken in commissies van KNHB, IOC en diverse verenigingen en was organisator/leider van diverse (internationale) sportkampen.
 
Technisch Directeur bij de KNHB
Bunnik was van 2009 tot 2011 Technisch Directeur van de KNHB en ontwikkelde daar het beleidsplan Tophockey, waarin het opleiden, begeleiden en ontwikkelen van talent de belangrijkste aandachtspunten binnen de opleidingsstructuur van de KNHB zijn. Hierbij is grote vooruitgang geboekt op het gebied van de zgn. ‘core-stability training', de lange-termijnontwikkeling van sporters (LTAD), het inrichten en gebruiken van het integrale spelervolgsysteem ‘Team Performance Exchange', het medische en inspanningsfysiologische beleid en de ontwikkeling van het Nationale Hockey Centrum in Utrecht, bij Kampong. Daarnaast heeft de KNHB nu een eigen ‘Coaches Development-plan' ontwikkeld. Ook zijn innovatieve ontwikkelingen gerealiseerd op het gebied van koelvesten, digitale analyse en gps-tracking, ter verbetering van de training en de ontwikkeling van het hockey.
 
Huidige werkzaamheden
Sinds 2011 is Bert voor de FIH in Brazilië waar hij werkt aan het niveau van de Braziliaanse hockeyers, opdat zij op een waardige manier kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen die in 2016 in hun eigen land worden gehouden. Daarnaast richt Bunnik zich als ‘high performance manager' voor de FIH op de algemene kwaliteitsversterking van het hockey in de wereld.