headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Heel Alliance !!

Dagboek : Dames 1 in Lissabon

Nieuws afbeelding 21-2-2013 Het dagboek van onze Dames 1 op hun trip naar Lissabon door Petra Fischerova :
07.02.2013 - 05:04 was ik aangekomen op Schiphol. Aantal meiden waren al aanwezig en wat hoor ik als eerste op moment dat ik dichter bij de groep kwam? Ik hoorde iedereen keihard lachen. Er is zeker iets grappigs gebeurd, dacht ik. En ja,onze lieve Laura had haar fles water over haar tas omgegooid. Lekker bezig Lau

Vervolgens komen Liz en Aimee aan en ze dragen allebei een snor!Snor? Ja. Jullie lezen het goed. En bij deze begint ook de ontgroening. Alle 'nieuwe' meiden mogen de hele reis een snor dragen! Blond, zwart, bruin, kort of lang... Waren ze uitgelachen, aangekeken door iedereen op Schiphol? Ja zeker :)

Wat ook vanzelfsprekend is als je met een grote groep ergens heen gaat, verslaapt zich vast wel iemand. Nicole... We moesten om 5.00 verzamelen en pas 5.25 hebben we haar succesvol wakker gebeld. Ik weet niet hoe ze naar Schiphol kwam, met een privé jat of een helikopter, maar ze had het gehaald. Uiteindelijk wij allemaal!

Ergens boven Spanje kreeg een van onze 'nieuwe' teamleden een hele leuke opdracht. Wat natuurlijk nog wel bekend gemaakt moet worden is dat Liz de chef ontgroening was. Voor de gene die onze Lady Lizzzzzie kennen weten, dat alle opdrachten heel leuk gaan worden. En gek ook. Dus opdracht Nr.1 voor onze jongste teamgenoot Anna: ze moet in de vliegtuig met het karretje lopen samen met een van de lieve stewardessen en verschillende spullen uit de assortiment verkopen. En het is haar ook gelukt. We hebben ons kapot gelachen want Anna liep er bijna 15 minuten rond met enorme glimlach en ze deed echt haar best. Als beloning mocht ze in cockpit gaan zitten tijdens hele landing en ze mocht een van ons mee nemen. Ze koos voor Aimee (die Anna onder enorme druk had gezet tijdens haar beslissing ;) dus ze had geen andere keuze) De jongste en de oudste Dames 1 speelsters hebben ons dus veilig naar Lissabon gebracht....

Rond 11.00 Portugese tijd zijn we aangekomen bij onze accommodatie. Geen hotel, maar soort bungalow. We zaten aan de kust, mooie uitzicht aan het water. Onze huisjes hebben gezamenlijke achtertuin waar we met z'n allen lekker in het zonnetje hebben gezeten en waar we van lekker weer mochten genieten. Maar het was niet alleen maar in de zon zitten. Van 16.00 tot 18.00 staat onze eerste training op de planning. Tijdens onze paar uur geniet en bijkomen was door Liz een deel van de ontgroening bekend. Onze ''nieuwelingen' verdeeld in 3 groepen moesten avond programma voor ons bedenken. Zingen, dansen of kleine voorstelling. Het was hun keuze. Ze hadden tijd tot vrijdag avond. Benieuwd? Dat waren we zeker.

16.00 was onze training begonnen. Inlopen, rennen, inspelen en 10-tallen corners aan beide kanten geoefend. 4 tegen 4 en vooral onze nieuwe opbouwende systeem oefenen. Best wel pittige dagje.

19.30 kwamen we aan in cafe Luso. Typisch Portugees eten met traditioneel Portugees muziek- 'fado'
Mensen in dit cafe waren super gezellig en we lieten een van de zangers heel snel weten dat we in onze groep iemand hebben die ook heel mooi kan zingen. Laura! De grote vraag van de avond was dus: gaat Laura optreden?

... Uit eindelijk was het niet Laura die op de podium moest staan. Margriet en ik!!! We deden met een Portugese dansje mee. Was wel lachen :)

08.02.2013

07.15 moesten we opstaan. Na ongeveer 8 uur slapen was te zien dat iedereen nog steeds moe is, maar we wisten dat er weer een dag voor ons is en als die minimaal net zo leuk wordt als eerste dag, dan staat weer een feest op ons te wachten.
08.00 ontbijt, 09.00-11.00 training Nr.2
Het weer was heerlijk. We begonnen met conditie en krach training. Worstelen, sprinten, gewoon leuk. Dan corners, verdedigen en weer corners.

Vervolgens gingen we na de training lekker douchen, broodje eten en stadion van Benfica bekijken. We hebben hele tourleiding gekregen, kleedkamers gezien. Heel leuk!

18.00 stond volgende training op de planning. Weer veel corners gedaan, lekker balbezit. Het begon alleen op een geven ment steeds moeilijker te worden. Benen deden pijn, iedereen was beetje moe, maar het bleef te doen omdat we het samen leuk hadden en sleepden elkaar door de vermoeidheid heen.
Wat grappig is dat onze buur mensen Heren 1 van Spirit waren. Ze hockeyden op zelfde veld, sliepen op zelfde plek. De wereld is soms echt klein...

Dit avond was de avond van de 3 optredens. Bier stond koud, toastjes met lekkere kaas en worstjes ook. Mooie avond kon beginnen

En wat was dit toch een TOP avond!!!! Onze 'nieuwelingen' hebben super programma voor ons voorbereiden! Na de 1ste optreden was duidelijk dat de lat erg hoog lach. Man o man, wat hebben wij gelachen! 2 leuke liedjes waren gezongen en een leuke toneelstuk. Ik moet echt wat over de voorstelling van Roos, Caitlin en Laura vertellen. Hoofdrollen in hun stuk waren ik en Tami: 'de lelijke stiefzussen (en bedankt meiden;) , Andre: de 'Prince van onze dromen', Margot: 'de goede fee' en Anna: de' Annapoester' Stuk die 7 minuten duurde was absoluut de topper van de avond. Ik heb hem op mijn mobiel staan, dus als jullie willen lachen... Iedereen is welkom

10.02.2013

Na een hele leuke avondje moesten we om 8.15 gaan ontbijten om vervolgens naar de stad te gaan om een fiets tour door Lissabon te maken. Wij begonnen op vrij hoge plek van de stad en vervolgens fietsten we naar beneden met verschillende haltes waar we kennis maakten met geschiedenis van Lissabon. We hebben belangrijke gebouwen gezien, traditionele Portugese drankje gedronken waarbij we op de straat gebakken kastanjes hebben gegeten, we hebben in de oudste cafe van Lissabon een traditionele gebakje gegeten.
We maakten zelfs drugdealers uit Lissabon mee! Nou ja, Andre. Heel gek. Lissabon is echt een hele leuke stad, mensen zijn ontzettend sportief. Langs de rivier Taag loopt promenade waar ze allemaal hardlopen en fietsen. Hele mooie zicht.
Om 16.00 stond wedstrijd op de planning. Tegen jongens onder 18. Dus A leeftijd. Het begon beetje rommelig, 1e helft was niet zo goed, van beiden kanten niet. We kwamen op 1:0 achter via een gesleepte strafcorner. We gingen na de doelpunt wel beter hockeyen, we hebben aantal corners gehaald, ze gingen allemaal net niet in. Keeper van de jongens stond af en toe bijna op hun 23 meter lijn te verdedigen. Was vrij lastig om langs hem te komen, maar het was ook wel erg grappig. Het was net als of de jongen nog in zaal stond te keepen. We hebben helaas ook blessure opgelopen. Roos liep de corner uit en ze kreeg bal tegen haar voet. Foto in de ziekenhuis liet zien dat voet van Roos alleen gekneusd was. Gelukkig
Onze laatste avond in Lissabon moesten we natuurlijk nog het laatste deel van de ontgroening regelen. Wat onze lieve meiden moesten doen dat moeten jullie zelf aan ze vragen. Voor de toekomstige nieuwe Dames 1 speelsters wil ik deze natuurlijk geheim houden. In ieder val was de laatste ontgroening-element net als ieder jaar een groot succes!

11.02.2013

Laatste ontbijt en onze laatste dag in Lissabon. We wisten natuurlijk niet of we ├╝berhaupt kunnen vliegen door de slecht weer in Nederland.
Omdat we pas laat terug naar Nederland zouden vliegen, hadden we bijna hele middag tijd om nog iets leuks te gaan doen. We gingen naar een klein stadje dicht bij Lissabon- Cascais die aan de kust ligt. Daar hebben we gezellig geluncht en met elkaar gezeten, natuurlijk nog wat kados geregeld en daarna richting vliegveld gegaan.

Ook dit keer ging op de vliegveld alles prima, behalve dat onze vlucht vertraging had. Eerst 40 minuten, uit eindelijk waren we meer dan 1 uur later vertrokken. Maar ja, vertraging of niet, de trip was de moeite waard. Aimee,Go, Val en Syl hebben alles perfect geregeld, Liz had toffe ontgroening geregeld en Tami zorgde voor ons geld. Alles bei elkaar hadden we hele leuke 4 dagen gehad waar we elkaar beter hebben leren kennen. En dat was de bedoeling!


Reacties


Irene Tuininga

23-2-2013 @ 18:17:20 |Wat gezellig. En denk dat Andre zich prima staande heeft gehouden tussen al het gekwek en eigenzinnigheid!

Marije Vermeulen

25-2-2013 @ 13:10:31 |Wat een geweldig weekend :-) leuk verslag Pet! thnx

Reageer op het nieuws