headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Heel Alliance !!

Dames 1 thuis tegen Helmond (verslag 24 maart)

Nieuws afbeelding 28-3-2013
Op 24 maart stond Helmond op het programma, onze laatste tegenstander van eerste ronde. De doelstelling was duidelijk: drie punten halen! 

We begonnen onze dag met heerlijk ontbijt bij Sylke. Daar hebben we lekker met z'n allen gegeten en gekletst. Gewoon een perfect begin van de dag. 

Om 11.30 uur kwamen we aan op Alliance. Door de kou waren ‘s ochtends de wedstrijden afgelast en dus was het clubhuis nogal leeg. Maar toen kort na ons onze tegenstanders arriveerden en enkele andere teams die om 12.45 uur moesten spelen, zag het er direct beter uit.

Toen begon onze routine van elke zondag: omkleden, spullen voorbereiden, het ontvangen van onze lieve ballenmeisjes uit D1 (die echt supergoed bezig waren) door Tami en mij, en vervolgens gingen we naar boven voor de bespreking: de tactiek, de opstelling, het herhalen van de belangrijkste punten herhalen en natuurlijk het filmpje van Andre. Elke zondag als we thuis spelen, maakt Andre een nieuw en nog leuker filmpje om de groep te motiveren. 

Toen was iedereen er klaar voor, de wedstrijd kon beginnen! Ondanks dat het super-koud was, kwam een aantal onze trouwe supporters kijken. Jullie zijn echte toppers!

Beide teams waren best aan elkaar gewaagd. Toch kwamen we binnen een kleine tien minuten op 1-0 voorsprong dankzij Aimee die vanaf de kop van de cirkel de bal snoeihard op het doel sloeg. Het zag er toen goed voor ons uit. Maar we verwachtten toen niet dat de stand een kwartier voor rust 1-2 zou zijn. Want na twee fouten van onze ploeg wist Helmond twee keer te scoren en dus gingen we met achterstand de rust in.

De opdracht voor de tweede helft was duidelijk: voluit hockeyen en Helmond onder druk zetten. Dat is deels ook gelukt. We kwamen op 2-2 door een doelpunt door Anna uit een strafcorner. In deze fase van de wedstrijd waren ik en ook andere toeschouwers ervan overtuigd dat we lekker in onze flow nog een goaltje zouden maken. Maar Helmond wist deze fase te overleven, helaas voor ons. Ze zetten onze zelfs nog een tijdjes onder druk, maar de stand veranderde niet meer. 

Dus moesten we de punten delen met Helmond. We baalden ontzettend, maar het moet wel gezegd worden dat het hele team keihard heeft gevochten en gewerkt. Volgende week zijn we vrij en na Pasen staat Alecto op de planning. Hopelijk wat is het dan ook wat warmer. 

Tot dan allemaal!

Petra

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws