headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Heel Alliance !!

De psychologische wederopstanding van Alliance Heren 1

Nieuws afbeelding 7-4-2013
Na weken, maanden, misschien stiekem zelfs wel enkele jaren, zit de sfeer er dan toch eindelijk weer lekker in. Twee jaar lang tegen degradatie vechten is toch ook niet wat je wil als Alliance Heren 1. Maar als die degradatie dan toch werkelijkheid wordt en je als jong team opeens in de tweede klasse je potjes moet hockeyen, dan is dat wel even wennen. Het tempo, de fysiekheid en natuurlijke alle zaken die buiten een speler zijn macht liggen worden ook weer lastiger. Een moeilijke zin maar ik denk dat velen onder ons hier wel uit kunnen halen wat er mee bedoeld wordt;)!

Grootste vijand
Over op de gang van zaken: plezier. Na een competitiestart die velen van het team zich wellicht anders hadden voorgesteld, wisten we dat we met dit team totaal niet op de plek stonden waar we thuishoorden. We konden/kunnen van iedereen winnen maar meer dan eens waren we zelf onze grootste vijand. Vaak de betere partij, met goed verzorgd hockey, maar wanneer het allemaal even niet liep, gingen de koppies hangen en was er van de vele goede vriendschappen in dit team voor even weinig te zien. Zo gingen (uit)wedstrijden tegen ’t Spandersbosch, Weesp, Fletiomare en Haarlem (tweede helft van het seizoens) kansloos verloren, wat vooral met het mentale aspect te maken had. 

Streak
We wisten dus ook dat als we ons zouden verbeteren in dat onderdeel van het hockey de punten, en daarmee gepaard het plezier, wel zouden komen. Na heel hard werken, veel praten onderling en plezier maken was daar eindelijk de gewenste ‘streak’. Met winst tegen Castricum en Terriërs en een gelijkspel tegen Woerden konden we met een positief gevoel de winterstop in. 

Insights
Na de winterstop zijn we begonnen met een zeer intensief en tegelijkertijd ook inspirerend programma van Insights. Voor diegene die hier nog nooit van hebben gehoord, ik zou zeggen neem een kijkje op de website: http://www.insightsbenelux.com/. Hierbij ook heel erg veel dank aan het bestuur en Gert-Jan de Rooij(insights) voor de mogelijkheid om hiermee aan de slag te gaan. Een kans die we met z’n allen serieus hebben opgepakt en waar we dus ook zeer dankbaar voor zijn. 

Kleuren
Na een eerste sessie met veel theorie, waarbij we te zien kregen welke kleur jezelf vertegenwoordigde en wat nou je sterke en zwakke punten waren, kregen we ook te zien hoe we nou als team in elkaar staken en welke verschillende kleuren daar nou op zondag over het veld heen razen. Belangrijker nog, we kregen te horen hoe we nou moeten omgaan met verschillende kleurentypes. Hoe moet je diegene benaderen? Hoe maakt diegene zijn keuzes in het veld? Met denken of met gevoel?

Plezier uitstralen
Al met al was de sfeer goed, werd er weer keihard gewerkt en was iedereen ook druk bezig met het mentale en psychologische aspect van het hockey. Alles om er de eerste wedstrijd, thuis tegen (koploper) 't Spandersbosch met zijn allen te staan en met drie punten van het veld te lopen. Ik hoop dat de andere toeschouwers hier hetzelfde over denken als ik: een wedstrijd waarbij alle aspecten (positief) waaraan we met z’n allen zo hard hadden gewerkt, terugkwamen. Verzorgd hockeyen, keihard werken voor elkaar, geen gezeik (tegen elkaar, tegenstander of scheidsrechter) maar je gewoon met jezelf bezig houden en het belangrijkste: plezier hebben en dat vooral uitstralen op het veld. De drie punten konden dan ook keurig de zak in en het biertje was dit keer meer dan verdiend. 

Haarlem en Weesp
Na een klein slippertje tegen Haarlem de week erna hebben we de koppen weer bij elkaar gestoken voor de thuiswedstrijd tegen Weesp waar we ook nog wel wat tegen goed te maken hadden. Met een terras vol geweldig publiek konden we ons herstellen van de blamage bij Haarlem en weer drie punten in de tas stoppen. Na sterk te zijn begonnen aan de wedstrijd konden we ons al snel belonen met een doelpunt van Leo, nog geen tien minuten later was het vervolgens Joey die na een keurige aanval het tweede doelpunt op zijn naam kon schrijven. Om het plaatje voor rust helemaal compleet te maken, was het Ederik die weer na een scherpe counter ervoor zorgde dat we (bijna) zonder zorgen de kleedkamer konden opzoeken. Bijna, omdat net voor rust Weesp uit een strafcorner de 3-1 maakte. Ook in de tweede helft waren we de betere ploeg, alleen wisten we onszelf niet te belonen met een doelpunt. Dat lukte Weesp helaas wel. 

Ajax
De revelatie van dit seizoen en vaak solide spelende Bas Ypes kreeg het even in z’n bol. Een bal waar de huidige trainer van Ajax vroeger patent op had (Frank de Boertje) zorgde ervoor dat Weesp weer terug in de wedstrijd kwam. Het verschil met het begin van het seizoen was gelukkig weer snel duidelijk. De hoofden gingen omhoog, er werd keihard doorgewerkt en binnen het veld bleef het positief. Niet zonder resultaat, de 3-2 werd vastgehouden tot het eindsignaal en met een tevreden gevoel stonden we allen op een geslaagd TD met een welverdiend drankje in ons hand!

Chauffeur
Zes punten uit drie wedstrijden: een prima resultaat dat meer dan terecht is en waar velen van jullie niet helemaal op hadden gerekend als we kijken naar de toto. Naast de vele prijzen van de Post-Verkade Groep is er de keuze voor een geheel verzorgd diner voor twee bij restaurant Brick in Haarlem. Bij een geheel verzorgd diner hoort ook een chauffeur en na veel wikken en wegen is de chauffeur bepaald. Een kind van de club, noemt zichzelf op de Alliance-site ‘het’ clubicoon, heeft een zwart/wit hart met een groen randje. Hier hebben we het natuurlijk over Joris Zonjee! Lijkt mij een duidelijke keus voor de toto-winnaars…

Toto
Verder houden wij de toto nadrukkelijk in de gaten en staat de actuele stand op de website. Wij hopen dat u net als ons plezier heeft in het dagelijks leven, hard werkt en niet uw koppie laat hangen, dan komen de punten voor de toto vanzelf!

Tot snel langs de lijn!

Heren 1

Reacties


Bouke Klinkhamer

8-4-2013 @ 13:17:21 |Goed stukje!

Gert-Jan de Rooij

8-4-2013 @ 18:38:53 |Bedankt mannen. Maar wel te wel eer voor me. Jullie flikken dit met elkaar!! Compliment voor het positivisme en succes met jullie reis dit seizoen.

Irene Tuininga

8-4-2013 @ 20:12:44 |Geweldig mannen en zondag ook weer gewonnen! Jullie bewijzen nogmaals dat ik er met de toto helemaal naast zit en daar ben ik heel blij mee!

Hans Roerink

9-4-2013 @ 10:58:52 |Keep up the good spirit!

Maurits van der Heijden

10-4-2013 @ 20:35:16 |Goeie spirit mannen!

Constant Thoolen

10-4-2013 @ 22:48:42 |Top mannen - fantastische wedstrijd tegen forescate. Wij zijn er volgende keer weer bij! Groeten, Stan en Constant.

Reageer op het nieuws