headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto

Dames 1: winst tegen Alecto (verslag 7 april)

Nieuws afbeelding 8-4-2013
Zondag 7 april: de eerste zondag na de winterstop met een zonnetje en lekker weer. Op de agenda staat de thuiswedstrijd tegen Alecto.

Appeltje
In loop van de week lezen we op hun site dat de dames van Alecto van plan zijn om drie punten bij ons te halen. Ze zijn er namelijk van overtuigd dat zij in de eerste wedstrijd tegen ons de 'betere' ploeg waren en wij onterecht en met geluk met 1-0 wonnen. Ze hebben dus wel een appeltje met ons te schillen! Tja, dat appeltje wordt ook geschild. Maar niet door Alecto…

We hebben afgelopen week tegen Rood Wit gehockeyd en met 2-1 gewonnen. Donderdag hebben we een heel goede training gedraaid. Ergens diep in onze hart voelen we dat het zondag eindelijk zal lukken.

Georganiseerd en compact
Het tempo in de wedstrijd ligt hoog. We spelen heel georganiseerd en compact. Er staat een volwassen, hard- en samenwerkend team op het veld! Het eerste doelpunt maken we in de eerste helft uit een strafcorner met een prachtige variant waarin de tegenstander absoluut kansloos is: een strakke bal van Aimee die Joelle er bij de tweede paal intipt.

We gaan met 1-0 de rust in en spreken af vooral door te gaan met gedisciplineerd hockey want Alecto komt in de tweede helft zeker terug. Alecto zet dan zeker wat meer druk, maar dankzij focus, hard werken en Alex tussen de palen kunnen we ze tegenhouden.

Hemelse dummy
Doelpunt nummer twee begint bij Joelle. Die pakt de bal af van de linksachter van Alecto, speelt Nicole in die met haar hemelse dummy naar rechts voorbij de verdedigster van Alecto komt en vervolgens de bal naar Rosan speelt die bij de tweede paal scoort. De tegenstander is weer kansloos. Alecto blijft maar druk zetten en krijgt enkele corners. Maar vandaag is het gewoon onmogelijk om Lex te passeren.

Twee Jo's
En om de hele zondag nog leuker voor ons en onze lieve toeschouwers te maken, maken we paar minuten voor het einde ook het derde doelpunt. Dit keer is er een samenwerking tussen onze twee kleine maar snelle en pittige Jo’s: Joanneke geeft een steekpass aan Joelle en die weet de keeper van Alecto te passeren. De eindstand is 3-0 en dat is absoluut en ongetwijfeld verdiend!!!

Het was een mooie wedstrijd vandaag, een lekker weertje en ook een aardige hoeveelheid trouwe supporters. Dank aan jullie allemaal!

Volgende week spelen we uit tegen Voordaan. Kom allemaal kijken!