headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Heel Alliance !!

Dames 1 Alliance – Gooische: 2-2

Nieuws afbeelding 13-9-2013
Dat was ‘m dan. De aftrap van de competitie tegen Gooische in onze nieuwe samenstelling. Altijd spannend de eerste wedstrijd van de competitie maar desalniettemin een uitslag van 2-2 neergezet tegen een ploeg die we tot een van de betere uit de poule mogen rekenen. Met een goede voorbereiding achter de rug stonden we vol zelfvertrouwen in de kring op de cirkelrand en spraken we af dat we ons gingen bewijzen tegenover onszelf, het publiek en de begeleiding.

Druk van Gooische
Beginnend met een hoge press kregen we achterin veel druk van Gooische. Hieruit volgde de 0-1. Het was even zoeken maar naarmate de wedstrijd vorderde, kwamen we er steeds meer in. Na enige tijd volgde onze eerste strafcorner die Chantal er zonder moeite inlegde, 1-1.  Toch bleef Gooische de eerste helft het overwicht houden en volgden er een paar strafcorners die Lex er vrijwel allemaal uit hengelde, maar waarvan er eentje leidde tot een benutte strafbal, waardoor we de rust in gingen met 1-2.

'Top aanname'
Herladen na de rust stonden we op het veld en werden er weinig persoonlijke fouten gemaakt en was er een goed samenspel. Dit leidde tot goede druk op onze tegenstander. Alliance kreeg de overhand en de 2-2 zat eraan te komen. Nog een strafcorner tegen, maar dit was geen probleem voor onze verdediging. Direct na de corner hield Aimée het tempo hoog en speelde ze de bal naar Valerie die met een ‘top aanname’ (ik citeer André) richting het goal sjeesde. Overigens verdiende Valerie hiermee de zo geheten ‘SWAG’ in de vorm van een zwaard. Anyway ,Valerie was op weg naar het doel, terwijl Nicole vanaf de 23 meter een sprintje had getrokken richting de 23 van de tegenstander. Hier ontving zij de bal en met haar famous dummy schoot ze de bal in het doel, 2-2! 

Vermoeid
Het laatste kwartier was voor ons. Gooische raakte vermoeid en kwam bijna niet meer aan gecontroleerd aanvallen toe. Ook werd er nog een gele kaart gegeven aan de dames uit het Gooi en hadden we een mannetje meer. De 3-2 leek nog haalbaar, maar na onze laatste doelpoging te hebben gemist ging het fluitsignaal en moesten we de handjes schudden voor 2-2. Een prima uitslag voor de eerste wedstrijd. 

Het eerst puntje is binnen en we hebben ons visitekaartje af gegeven. Volgende week HBS uit , wij hebben er zin in!

Laura Langeveld (ze noemen me ook wel eens Ted)

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws