Heel Alliance !!

Heren1-Nieuwegein H1 7:0

15-9-2013
Alliance-Nieuwegein 7-0

Na de wedstrijd tegen Woerden zijn we er bewust van geworden dat het seizoen toch echt is begonnen. Deze wedstrijd moest voor thuispubliek goed worden gemaakt. Alle ogen waren vanaf maandag dus weer gericht op onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De voorbereiding op de wedstrijd verliep niet helemaal vlekkeloos. Door een oplopende blessurebank en andere redenen waren de trainingen onderbezet waardoor het lastig was een goede trainingsweek te draaien. Toch hadden we er vertrouwen in dat we Nieuwegein een pak slaag zouden geven. Veel mensen van Nieuwegein waren na vorig seizoen gestopt waardoor er een heel nieuw team stond. Met deze nieuwe selectie had de club uit Utrecht vorige week een mentale klap opgelopen door met maar liefst 9-0 te verliezen van onze aartstrivaal Haarlem. Wat dat droevige Haarlem kan kunnen wij ook, dus we waren verplicht om Nieuwegein alle hoeken van het veld laten zien.

Grote schoonheid
Het fluitsignaal klonk en we waren begonnen, en hats!! Het eerste doelpunt lag erin. Fabian wist een strafcorner er fabuleus in te slepen. 1-0. Kort na de 1-0 was het alweer raak. Onze nieuwe Pool Myrek (wat Ajax met Denen heeft hebben wij met Polen) passte een prachtige bal van linksachter naar de achterlijn waar Edson klaar stond. Na een mooie voorzet kon Lode de bal er in glijden. Een doelpunt van grote schoonheid. 2-0. Al snel werd duidelijk dat we tegen de lamme en de blinde speelden. Geblunder in de achterhoede van Newjoke was de oorzaak van het derde doelpunt. Thur onderschepte de bal en gaf de bal op Edson die zo koel als een kikker bleef en de keeper wist te passeren. 3-0. De Utrechters waren nergens de bekennen, het ging echt helemaal nergens over. Een bal twee keer naar elkaar overspelen bleek al te veel gevraagd.

Fris en fruitig
Wij daarentegen speelden lekker fris en fruitig en probeerden de score steeds verder uit te breiden. Arthur nam de laatste goal van de eerste helft voor zijn rekening. Na een onderschepping liep hij gemakkelijk langs een paar tegenstandertjes, alsof ze er niet stonden! Eenmaal aangekomen bij de kop van de cirkel schoot Thur de bal knap raak. 4-0. Met deze ruime voorsprong begaven we ons naar de kleedkamer. Met een lekker gevoel konden we aan de thee even tot rust komen.

Met een 4-0 ruststand was het publiek zeer verrast. Een aantal van onze vaste toeschouwers kreeg zelfs last van ontwenningsverschijnselen. Na wat natte washandjes op het voorhoofd ging het weer wat beter en zat iedereen klaar om naar de tweede helft te kijken.

Drie A'tjes
In deze tweede helft was er een hoofdrol weggelegd voor de drie A’tjes, Philip, Luc en Tobias, die mochten meedoen. Het eerste doelpunt in de tweede helft kwam op naam van Luc. Na alweer gestunt van Newjoke onderschepte Tobias de bal. Het harde werk van Tobias beloonde hem met een assist. Een mooie voorzet wist Luc in staat te brengen de bal in het doel te leggen. 5-0. Ze hadden geen schijn van kans. Gelukkig kregen we nog wel een strafcorner tegen waardoor keeper Stijn Sanders zijn enige balcontact van de wedstrijd kon maken. Met een prachtige snoekduik werkte hij de bal met zijn stick uit het doel.

Klein slippertje
Philip mocht de wedstrijd afsluiten met twee doelpunten. Een mooie tip met zijn backhand en even later een slag met zijn forehand zorgden voor de 6 en 7-0. Met deze twee doelpunten mag Philip zich de voorlopige topscorer  van de Heren 1 noemen. Well done!

O ja, het minpuntje van de wedstrijd: Kaspertje Vrolijk, die overigens een prima pot stond te ballen, moest een klein slippertje bekopen met een gele kaart. Terecht was het zeker niet maar toch, de nul hebben helaas we niet weten te behouden.

22 september: thuis tegen Haarlem
Wij hopen dat iedereen heeft genoten van dit doelpuntenfestijn. Wij bedanken alle supporters voor het bijwonen van de wedstrijd. Ook bedanken we Newjoke dat we tegen ze mochten spelen, hierdoor is ons zelfvertrouwen weer wat omhoog gekrikt.
Vanaf morgen gaan we ons weer richten op de 22e van september. Tijdens de opening van Alliance mogen we het publiek en onszelf verwennen met weer een thuiswedstrijd. Dit keer staat de derby tegen Haarlem op het programma. Er wordt geen genoegen genomen met minder dan drie punten, dus er zal alles op alles worden gezet.

Bij deze doen we weer een beroep op onze vaste supporters maar hopen ook dat er heel wat nieuw publiek langs de kant zal staan. Vorige week hebben we een belofte gedaan die we zijn nagekomen, dus aankomende zondag zullen we u weer verwennen met een mooie pot. Of het weer een galavoorstelling wordt kunnen we niet garanderen, maar een wedstrijd met strijd en passie wordt het zekers te weten!