Heel Alliance !!

Heren 1 verliest in laatste minuut van Haarlem H1

22-9-2013
Lees hier ook het verslag van Joris Zonjee:

"Terug op aarde na het doelpuntenfestijn tegen Nieuwegein was het zondag tijd voor de veelbelovende derby tegen Haarlem. De 7-0 had ons veel vertrouwen gegeven en door de terugkeer van Jochem en Hendrik was er bovendien wat kwaliteit bijgekomen, dus alle ingrediënten waren in huis om de drie punten in Heemstede te houden. Echter waren we ons er ook van bewust dat Haarlem andere koek zou zijn.

Lastige tegenstander
Al jaren blijkt Haarlem een lastige tegenstander voor Alliance, een redelijk technische ploeg die vooral ook fysiek wat in huis heeft. Bovendien stond de club na twee wedstrijden aan kop met zes punten uit twee wedstrijden. Kortom, deze derby kon alle kanten op gaan, dus we moesten alles op alles zetten om de Haarlemmers met lege handen naar huis te sturen. Na het gelijkspel van Dames 1 was het dan zover. Kwart voor drie en de Heren 1 ging van start op de prachtige openingsdag van Alliance.

Dominant spel
Haarlem begon sterk en al gauw kregen ze een aantal kansen. Het publiek kon opgelucht ademhalen toen Fabian fabuleus de bal voor de lijn wist weg te werken. Na een mooie pass van Haarlem stond Stijn er alleen voor. Een lange slungel van Haarlem lobte de bal langs Stijn maar Fab was gelukkig net op tijd om een doelpunt te voorkomen. Al snel kantelde de wedstrijd en gingen we beter spelen. Haarlem had de eerste helft niets meer te vertellen. We speelden dominant en drukten ze steeds meer met de rug tegen de muur. Een strafcorner had ons op een 1-0 voorsprong moeten zetten maar het doelpunt van Fabian werd afgekeurd. Terecht of onterecht, de  stand bleef 0-0. Helaas wisten we ons sterke spel in de eerste helft niet te belonen met een doelpunt.

Aanvoerder Kasper geblesseerd
Voor de wedstrijd (en dit meen ik echt Kas) was ik van plan om in dit wedstrijdverslag onze aanvoerder Kasper in het zonnetje te zetten. Arjen Robben was namelijk al twee wedstrijden ongeschonden uit de strijd gekomen en dit had zijn derde wedstrijd op rij moeten worden. Het zag er allemaal goed uit voor hem totdat in de eerste helft Kasper een zet kreeg waardoor hij tegen de grond ging. Voor de zoveelste keer ging captain Kasper door zijn enkel en moest het veld dus vroegtijdig verlaten. Later deze week zal blijken hoe erg de blessure is en hoe lang onze aanvoerder uit de roulatie zal zijn.

Gele kaart
Met een 0-0 stand eindigde de eerste helft. De thee stond klaar en het was tijd voor de teambespreking. Alhoewel we niet op voorsprong waren gekomen de eerste helft, was tijdens de rust duidelijk geworden dat we beter en sterker stonden te spelen dan de Haarlemmers. We begonnen dus met een goed gevoel aan de tweede 35 minuten. Alles lag nog open. Het was niet heel boeiend voor het publiek om te zien hoe het begin van de tweede helft verliep. We waren we weer sterker maar het goede spel uitte zich nog niet tot de grote kansen. Helaas kwam er even een eind aan ons goede spel toen we de wedstrijd moesten hervatten met 10 man. Jochem pakte zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en mocht zo dus het veld ruimen. Zo is het kaartenaantal inmiddels alweer opgelopen naar drie gele en één rode kaart.

In het nauw gedreven
Haarlem deed een poging om het ons lastig te maken door met een man meer druk te zetten. Heel even werden we in het nauw gedreven maar als snel wisten we ons te herpakken. Ook met tien man bleken we sterker dan Haarlem. We kregen steeds meer kansen en Haarlem kwam ook met tien man te staan. Wonder boven wonder viel er geen doelpunt aan onze kant. Grote mogelijkheden voor Edson, Hendrik en Jasper bleven onbenut. Ook uit de strafcorners wisten we de score niet te openen.

Lang zag het er naar uit dat wij minimaal een punt gingen halen maar in de laatste minuut waren het dan toch de Haarlemmers die wisten te scoren. Een strafcorner werd goed uitgespeeld en Stijn kon geen redding meer brengen. 0-1.

Ondanks dat het altijd vreselijk is om de zwaar beladen derby tegen Haarlem te verliezen kunnen we met opgeheven hoofd terug kijken op deze zondag. We zijn er altijd in blijven geloven ondanks dat we twee grote tegenslagen hebben gekend. Dat ze dan in de laatste minuut toch nog de bal erin weten te prikken, is gewoon verschrikkelijke pech maar daar komen we wel weer bovenop. Wij bedanken het publiek voor de steun die het ons heeft gegeven zondag. Het was erg leuk om voor een groot aantal toeschouwers te spelen en we hopen dat we in ieder geval bij de volgende thuiswedstrijd weer op zo’n grote massa mensen aan de kant kunnen rekenen.

Volgende week uit tegen Weesp
Volgende week staat er weer een nieuwe wedstrijd op het programma. Ditmaal gaan we op bezoek bij het altijd lastige Weesp. We gaan er weer wat van proberen te maken en ervoor zorgen dat het dit keer Alliance is dat met de drie punten naar huis gaat.