headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto

Heel Alliance !!

Alliance Dames 1 – Haarlem (13 oktober)

15-10-2013
Zondag 13 oktober kan de boeken in als de dag waarop de eerste echte herfststorm over Nederland trok. Dames 1 ontving in deze gure en vooral natte omstandigheden de buren van Haarlem. Bij de thuisploeg gaf de overwinning van vorige week, uit bij Strawberries, goede hoop dat de opwaartse lijn was gevonden. Haarlem was als promovendus nog enigszins zoekende in de 1e klasse.

Spijkerharde voorzet
Het team van André Morees begon goed aan de wedstrijd. Reeds in de eerste minuten werden enkele mooie kansen geforceerd, maar deze gingen er net niet in. De spijkerharde backhandvoorzet van  Nicole werd echter wel benut. Een verdedigster van Haarlem, die Valerie het scoren probeerde te beletten, tipte de bal helaas voor haar, in eigen doel. Alliance leek bezig aan een goede wedstrijd maar verzuimde verder afstand te nemen. Haarlem knokte hartstochtelijk maar wist aanvallend niet echt gevaarlijk te worden. Een moment van slordig verdedigen gaf de bezoekers toch de kans op de gelijkmaker en deze werd ook benut. Een droog, hard schot in de benedenhoek bepaalde de ruststand op 1-1.

Twee gele kaarten
De tweede helft kende eigenlijk hetzelfde beeld als de eerste. Haarlem verdedigde met man en macht en Alliance bleef zoekende naar goals. Chantal benutte een corner en de weg naar meer goals leek open te liggen. Twee onnodige acties werden hard bestraft met gele kaarten waardoor de thuisploeg met slechts negen speelsters in het veld stond. Haarlem ging pressen, rook natuurlijk een kans, maar wist in deze fase niet meer dan een strafcorner te forceren. Nadat Alliance weer compleet was bleek het ritme gebroken en bleeft Haarlem erin geloven. Persoonlijke fouten leidden tot een corner die er uiteindelijk ook inging. Beide teams bleven strijden tot het laatste fluitsignaal maar er werd niet meer gescoord, 2-2.

Volgende wedstrijd
Aanstaande zondag spelen de dames uit op Overbos op de reguliere tijd van kwart voor één. Er zal keihard geknokt moeten worden om de opgaande lijn nu écht te pakken. Eén ding staat vast: De dames zullen er alles aan doen!