Heel Alliance !!

Dames 1 Alliance – Bennebroek: 2-1 (verslag 27-10)

30-10-2013
Zondag was het weer zover.  Er stond ons thuis een mooi potje tegen Bennebroek te wachten. Een derby waarbij natuurlijk ook oud-Alliance-speelsters betrokken waren. Aangekomen op het complex waarbij de Heemstedeloop nauwelijks te omzeilen was en we de allerkleinsten, luid aangemoedigd door omroeper en omstanders richting de finish zagen komen, waren we van één ding zeker: die drie punten waren vandaag voor ons!

De wedstrijd begon met een stevige zijwind en een Bennebroek dat flinke druk zette op onze achterhoede. Toch wisten we de juiste passes te vinden en kwamen we met mooie acties hun cirkel in. Zo versierden we een strafcorner die er door Anna, en met misschien een klein beetje hulp van de keepster van Bennebroek, heerlijk werd ingetikt. Deze voorsprong werd door ons tot de rust vastgehouden.

Nadat iedereen weer was bijgetankt in de rust, mochten we, op dit keer een gesproeid veld (waarbij de ramen van het clubhuis ook meteen een wasbeurt kregen), de tweede helft spelen. De eerste tien minuten speelden wij vrij matig, waardoor Bennebroek weer terug in de wedstrijd kon komen. Een strafcorner werd door hun via een variant benut en zo lag de wedstrijd weer open.

De laatste vijfentwintig minuten liet Alliance zich van hun beste kant zien en werd ook meteen duidelijk dat deze ploeg wel degelijk gegroeid is. Met veel mooie aanvallen en een aantal corners, waarvan er een aantal ongelukkig net naast ging en er zelfs eentje op de paal belandde, konden we onszelf echter niet belonen. Maar zoals u misschien wel weet, zijn wij een ploeg die het graag tot de laatste minuut spannend houdt. Zo ook in dit geval.

Via een prachtige aanval over het gehele veld werden acties van Laura en Kris uiteindelijk beloond met een goal. Misschien niet één van de mooiste maar wel een zeer verdiend doelpunt! Met nog dertig seconden op de klok was het de kunst om de wedstrijd goed uit te spelen. En dat deden we!

We hebben de drie punten dus in eigen huis gehouden. Volgende week zondag 3 november, staat er weer een mooie wedstrijd op het programma. Uit tegen Amstelveen om 12:45 uur. Wij gaan er alles aan doen om ook daar punten te pakken!