4-11-2013
In het prachtige Hilversum waren we zondagmiddag te gast bij Spanderbosch. Van vorig jaar kenden we Spabo al, maar waar ze vorig seizoen nog meededen om promotie, stonden ze nu onderaan de middenmoot te kwakkelen. De uitslagen waren, net als onze uitslagen, wisselvallig, en uit betrouwbare bron hadden we vernomen dat het niet een hele bijzondere ploeg was.

Maar goed, genoeg over Spabo. De zwart-witten moesten laten zien dat zij wel een goed team zijn met een sterke dosis hockey in de ploeg. De drie punten waren bovendien erg belangrijk om aan te sluiten bij de top en om zo onze positie te verstevigen.

Strafbal
Het balletje lag klaar om te rollen op een lekker veld. 14:45 en het beginsignaal klonk. Nou de eerste helft ging wel redelijk. Spabo deed zijn werk en speelde wel aardig en ook wij hadden het balgevoel er wel lekker in zitten. De club uit Hilversum scoorde helaas als eerste. Door wat onoplettendheid van onze verdediging kon Goovert de bal vrij in de cirkel aannemen en opendraaien. De doelpoging kwam uiteindelijk op Fabian zijn voet en dit resulteerde in een strafbal. Stijn wist geen redding te brengen op een uitermate slecht genomen strafbal. 1-0.

Na deze tegenslag bleven we wel gewoon ons ding doen en we speelde ook zeker niet slecht. Langzamerhand kregen we wat mogelijkheden door corners en veldkansen  We kregen echter ook heel veel corners tegen maar doordat ze die zo slecht uitspeelden, bleef de achterstand maar één doelpunt.

Thee met suiker
Wat een rust zeg. Twee grote kannen thee werden in de kleedkamer bezorgd door een zeer attente vrouw van Spandersbosch. Hierdoor konden we even lekker opwarmen en met wat suiker ons energiepeil omhoog brengen. Bij deze de complimenten voor de heerlijke thee van Spabo. Puik werk!

De tweede helft speelden we bij vlagen erg goed. We moesten en zouden nog een doelpunt maken. Het lukte ons alleen niet om onze kansen te benutten. Een erg discutabel moment deed zich voor pak 'm beet 20 minuten voor tijd. Een strafcorner aan onze zijde werd na wat gerommel benut maar de scheids keurde dit doelpunt af. Volgens de scheidsrechter aan de andere kant van het veld was de bal niet uit de cirkel geweest... Dus helaas geen gelijke stand.

Gelijkmaker
Gelukkig konden we tien minuten voor tijd de stand toch nog gelijk maken door een mooi uitgespeeld doelpunt van Jochem. 1-1. Met deze stand eindigde de wedstrijd.
Erg jammer dat we de drie punten niet hebben meegenomen afgelopen zondagmiddag. We hadden dit zeker verdiend met onze strijd en inzet maar het mocht niet baten.

Volgende week: Leusden thuis
Volgende week spelen we nu wel tegen Leusden. Dus kom ons zondag gezellig aanmoedigen  op ons eigen sportpark!