Heel Alliance !!

Alliance H1-Woerden H1: 2-3

3-12-2013
Afgelopen zondag was het tijd voor Woerden. Na de blamage tegen Alphen waren we verplicht om niet nog eens ten onder te gaan voor eigen publiek. Uit de vorige wedstrijd tegen Woerden, die we gelijkspeelden, hadden we geleerd dat Woerden een goede ploeg is met een creatief middenveld. Bovendien waren we erop gebrand om het duel van vorige week goed te maken en met een lekker gevoel de winterstop in te gaan.

Na de overwinning van dames 1 was het voor ons tijd om aan de slag te gaan. Al snel waren we gevaarlijk. Een goede actie van Tobias zorgde ervoor dat we een strafcorner kregen. Bouke maakte aanstalten om de corner te gaan slepen. De beste man, die steeds fitter begint te worden na zijn operatie, profiteerde van dit buitenkansje en zorgde voor de 1-0 op het scorebord. We bleven sterk spelen maar helaas vloog de gelijkmaker ons al snel om de oren. 1-1.

Zwart-wit bleef de wedstrijd domineren. Gelukkig kwamen we weer snel op voorsprong. Jasper kreeg de bal op het middenveld en wist met een puike bal Hendrik te bereiken. Op volle snelheid ging hij langs de keeper en schoot met zijn backhand raak. 2-1.

Vijf minuten voor de rust sloeg het noodlot toe voor Philip van Poelje. Door een botsing met onze keeper kwam hij vervelend op zijn heup terecht waardoor het spel stil gelegd moest worden. Na ruim een half uur kon Philip pas van het veld gedragen worden door de ambulancebroeders. Gelukkig leek het erger dan dat het uiteindelijk is en is hij ervan afgekomen met een scheurtje in zijn heup. We wensen Philip veel sterkte met zijn herstel, helaas al de derde A-junior die met een blessure het veld gedwongen moest verlaten tijdens een wedstrijd van de Heren 1.

Toen de wedstrijd na een kleine 45 minuten werd hervat, mocht Woerden aantreden voor de gegeven corner. Jammer genoeg werd deze corner benut en met een 2-2-stand gingen we rusten.

Na de pauze bleven we goed spelen. We domineerden de wedstrijd volledig en gaven Woerden weinig kans om eruit te komen. Een paar strafcorners en wat buitenkansjes zorgden niet voor de gewenste doelpunten. Misschien hadden we tevreden moeten zijn met een punt maar we bleven aanvallen. Geheel tegen de verhouding in kreeg Woerden dan een minuut voor tijd een kans die feilloos werd afgemaakt. Met een 2-3-stand eindigde de wedstrijd. Jammer jammer jammer, we hadden het zeker verdiend om de drie punten in de wacht te slepen.

Onze stand op de ranglijst is niet wat we hadden verwacht aan het begin van het seizoen maar toch gaan we met een schamele negende plaats de winterstop in. We hopen na de onderbreking van het seizoen weer met een fitte selectie klaar te staan. Zo zullen we ervoor zorgen dat we van de negende plaats afkomen en kunnen aansluiten bij de bovenste vijf plaatsen van de tweede klasse.