Heel Alliance !!

Alliance H1 – Weesp H1: 5-1

25-3-2014
De titelkandidaat Weesp kwam zondag op bezoek bij Alliance, waar de wedstrijd Alliance H1 – Weesp H1 op het programma stond. In de uitwedstrijd hadden we het vooral moeilijk gehad met hun messcherpe counters. Ondanks ons goede spel toen hadden we toch zes doelpunten om de oren gekregen. We waren er ons dus van bewust dat, net als de wedstrijd tegen Haarlem, dit een loodzware klus zou worden.

Voortvarend begin
Met het zonnetje, schijnend op ons prachtige waterveld, begonnen we aan de wedstrijd.  De zwart-witten begonnen voortvarend. We wisten de bal snel van de ene stick naar de andere stick te laten gaan. De eerste kansen kwamen al gauw. Nadat een goede aanval net niet tot een doelpunt leidde, maar strandde bij een voetje van Weesp, mocht Bouke aanleggen voor een strafcorner. Helemaal goed geplaatst was zijn sleep niet, maar de keeper liet zich toch lelijk verassen. 1-0. Na de openingstreffer bleven we goed hockeyen en een tweede doelpunt volgde al snel. Op aangeven van Jochem scoorde Koen de 2-0: op miraculeuze wijze zette hij de keeper op het verkeerde been door de bal achter zijn standbeen binnen te tippen.

Mentale klap
Weesp werd in de loop van de eerste helft wel gevaarlijker. Ze probeerden ons steeds verder onder druk te zetten waardoor het af en toe even schrikken was. Met wat geluk en een goede keeper bleef ons doel schoon. Stijn had een zeer belangrijk aandeel in het voorkomen van een tegentreffer. Hij kwam een aantal keren goed zijn doel uit om Weesp van het scoren te weerhouden. Nog voor de rust deelden we een mentale klap uit aan onze gast: Tobias gaf, na een goede actie langs de achterlijn, de bal op een presenteerblaadje aan voor Jasper. Na het binnentikken stond het 3-0.

Met deze comfortabele voorsprong gingen we aan de thee. Het was nu zaak om de voorsprong vast te houden en misschien zelfs wel uit te breiden. Als we maar niet de overwinning uit onze handen zouden laten glippen.

Gekluts
Weesp moest en zou terugkomen van de 3-0 achterstand maar ze kwamen maar niet bij ons doel. Vlak na rust deelden we een tweede mentale klap uit. Tobias, de A-junior die een puike wedstrijd speelde, stond weer aan de basis van een doelpunt. Na eenzelfde actie als in de eerste helft en wat gekluts kwam de bal bij Koen terecht die zijn tweede doelpunt van de wedstrijd op het scoreformulier zetten. 4-0. Wij bleven het spel maken en kansen creëren. Helaas benutten we deze kansen niet en was het Weesp dat scoorde. Ze scoorden de 4-1uit een rechtstreekse strafcorner.

Maar deze tegentreffer had weinig effect op het vervolg van de wedstrijd. Het feest werd nog groter na een goed uitgespeelde counter: Hendrik speelde de bal in de ruimte op Jochem. Met zijn kont naar de keeper gedraaid sloeg hij de bal met zijn backhand, hoog langs de keeper de korte hoek in: 5-1. Na de teleurstelling van de wedstrijd tegen Haarlem hebben we ons goed herpakt. We hadden er zelfs 8-1 van kunnen maken met mogelijkheden voor Hendrik, Koen en Joris maar het bleef bij zes treffers.

Blessure
Helaas was er naast de feestvreugde ook een smetje op deze zege. Onze technicus Arthur liep in de eerste helft een lelijke blessure op. De middenvelder heeft naar alle waarschijnlijkheid zijn hamstring gescheurd. Wij hopen met z’n allen dat hij z.s.m. weer op het veld kan staan maar vrezen voor een langdurige absentie.

Wij bedanken het publiek van afgelopen zondag en het bestuur voor het kratje bier;) Hopelijk hebben jullie genoten van de wedstrijd en een fijne zondag gehad. De volgende wedstrijd spelen we tegen en op hockeyclub Baarn. Wie weet zien we jullie daar!