Heel Alliance !!

Leusden H1 – Alliance H1 3-2

16-5-2014
Zondag 11 mei gingen we op bezoek bij Leusden. De koploper van de tweede klasse had vorige week de champagne al mogen opentrekken, na de uitoverwinning op Nieuwegein. Niemand kan de Leusdenaren meer inhalen en dus zijn ze terecht kampioen geworden. Aan ons was het om het feestje op Leusden te verstoren en de drie punten af te pakken. Waar we de thuiswedstrijd nog 4-0 op ons broek hadden gekregen, waren we ervan overtuigd dat we deze wedstrijd wel wat meer tegenstand zouden kunnen bieden na de goede reeks na de winterstop.

Gevaarlijk
Op een nat en langzaam waterveld gingen we van start. Van Leusden kregen we de tijd om rustig op te bouwen en de mogelijkheden naar voren te zoeken. Ze probeerden via de omschakeling gevaarlijk te zijn maar uiteindelijk was Alliance de ploeg die als eerste gevaarlijk was. Na wat gestuntel in de verdediging van Leusden onderschepte Jochem de bal en speelde Koen in, die helemaal vrij stond. Koen speelde de keeper goed voorbij maar had uiteindelijk te veel tijd nodig om de bal het goal in te slaan. De keeper van Leusden zat er in tweede instantie goed bij om zijn doel schoon te houden.

Positiespel
We kregen het moeilijk met het positiespel van Leusden. Niet voor niks waren ze drie speelrondes voor het einde van de competitie al verzekerd van promotie. Toch kregen wij de grootste kans om de score te openen. Ederik drong de cirkel binnen maar werd op het stickje getikt door de verdediging van Leusden. De scheidsrechter greep resoluut in en legde de bal op de stip. Bouke legde aan voor een strafbal en had zo de mogelijkheid om ons op voorsprong te zetten. Echter liet hij dit buitenkansje onbenut en zag zijn bal naast het doel belanden.

Alsnog kwamen we de eerste helft op voorsprong. Na snel uitverdedigen kreeg Ederik de bal ter hoogte van de middenlijn. Hij wist Koen te vinden die weer in een zee van ruimte stond. Koen ging op de keeper af en zette hem op het verkeerde been. Uit een moeilijke hoek schoot hij deze keer wel raak. 1-0.

Gerommel in de cirkel
Na de rust probeerde Leusden wat sneller druk te zetten dan in de eerste helft. We hadden moeite hier onderuit te hockeyen waardoor Leusden snel mogelijkheden kreeg om de stand gelijk te trekken. Na een strafcorner stond het helaas weer gelijk. De cornerman van Leusden sleepte de bal zuiver het hoekje in. 1-1. Al snel na hun gelijkmaker kwam Leusden op voorsprong. Door dat gerommel in onze cirkel kon Leusden de bal rustig binnentikken. 2-1.

Deze wedstrijd ging over en weer en was voor de neutrale toeschouwer een ontzettend leuke wedstrijd om te zien. Na de voorsprong van Leusden werden wij weer wat gevaarlijker en al snel kregen we mogelijkheden via de corner. Bij de tweede corner was het raak! Bouke revancheerde zich zeer sterk, hij sleepte de bal zijn favoriete rechterhoek in. 2-2.

Noodlot
Na de gelijkmaker werd de druk van Leusden alsmaar groter. Leusden wilde koste wat het kost het kampioensfeestje voor eigen publiek compleet maken. Helaas voor ons sloeg het noodlot in de laatste minuut toe. Ted wilde na een vrije bal tegen binnen de 23 weglopen van de bal, maar een Leusdenaar liep de bal tegen zijn voet. De scheidsrechter gaf onbegrijpelijk een strafcorner. Deze werd benut en de wedstrijd eindigde in een 3-2.

Derby tegen Bennebroek
Volgende week staat de streekderby tegen Bennebroek op het programma. Bennebroek, na de winterstop toch wat gefrustreerd nu ze niet zullen promoveren, is erop gebrand om bij ons thuis drie punten te pakken. Wij zullen dit natuurlijk niet zomaar toestaan. Hoewel het seizoen al gespeeld is, kijkt iedereen naar deze wedstrijd uit. Wij beloven er alles aan te doen om het seizoen van Bennebroek dramatisch te laten eindigen en onszelf te belonen voor het harde werk en goede spel van na de winterstop. Hopelijk bent u aanwezig bij dit spektakelstuk! Uw steun kunnen wij goed gebruiken, zeker tegen de Bennebroekers!