headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Arbitrage

Geen nieuwe spelregelwijzigingen huidig seizoen

Nieuws afbeelding 12-2-2015 Begin december heeft de FIH spelregelwijzigingen aangekondigd die per 1 januari 2015 gaan gelden. In het verleden waren we gewend dat wijzigingen in de zomerperiode aangekondigd werden. In Nederland voerden wij de spelregelwijzigingen dan bij aanvang van het seizoen in.

Het is niet wenselijk halverwege het seizoen de spelregels te gaan wijzigen. Dit leidt tot onduidelijkheid bij hockeyers, scheidsrechters en publiek en tevens tot ongewenste beïnvloeding van het competitieverloop.

Daarom is het volgende besloten :

1. Spelregelwijzigingen m.b.t. het veranderen van een lange hoekslag in een spelhervatting bij de 23-meter lijn, en het toestaan een aanvallende vrije slag binnen 5 meter van de cirkel te nemen worden ingevoerd per 1 augustus 2015.

2. Het toestaan de bal boven schouderhoogte met de stick te spelen en een tijdstraf van 2 minuten bij een groene kaart ongewijzigd te laten. Dit betekent dat dit gedurende de rest van het seizoen 2014-2015 UITSLUITEND blijft gelden in de Hoofdklasse Dames en Heren.

Concreet betekent dit dat er gedurende de rest van het lopende seizoen geen spelregels veranderen. Voorafgaand aan seizoen 2015-2016 zullen we uitgebreid communiceren aangaande bovengenoemde wijzigingen.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Agenda

Nog geen agenda punten.
Gehele agenda