headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Categorie D

Alliance JD1 wint groot landelijk D Saturnus toernooi

Nieuws afbeelding 23-12-2015
JD1 heeft het grote landelijk D toernooi van Ring Pass gewonnen. De deelnemende teams waren onder andere Kampong, Voordaan, Hurley, Nijmegen en Pinoké. 

In de poule werd eerst gewonnen van Apeldoorn (6-4) en Voordaan (7-2), waarna de wedstrijd tegen zaalhockeyclub Nijmegen gewonnen moest worden om de finale te halen. De JD1 deed dit met fantastisch hockey, goed teamwork en mooie acties en versloeg Nijmegen met 5-2. Hierna werd ook nog met 8-0 van Ring Pass gewonnen. 

De bloedstollende finale was tegen Pinoké JD1. Pinoké begon zeer goed en scoorde snel twee keer. Hierna dacht de keeper van Pinoké een bal die van buiten de cirkel gepusht was, in zijn doel te laten gaan. In plaats daarvan kwam de bal tegen de paal waarna Alliance de bal mooi in het doel werkte.   
In de laatste 10 secondes van de eerste helft (!) nam Alliance snel een vrije slag, waarna snel de 2-2 gescoord werd. Mooi om met een gelijke stand de rust in te gaan! 
In de tweede helft begon Alliance erg sterk. Er kwamen een paar strafcorners: 3-2 werd het via een variant en 4-2 volgde uit een sleep. Toch kwam Pinoké nog sterk terug tot 4-3 met nog 10 minuten te gaan. 
Alliance hield de verdediging goed op slot, en er werd niet meer gescoord. 
De JD1 hadden het toernooi gewonnen! 

Joris, Mees, Wessel, Casper, Rogier, Tijn, Tim en Stan enorm gefeliciteerd! (Xavier was geblesseerd en kon hierdoor helaas niet mee doen; sterkte met het herstel!)
De begeleiding: coach Jasper, Frank Jan, Stijn en Constant bedankt voor het gezellige en mooie toernooi!