headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Arbitrage

Spelregeltoetsen

Nieuws afbeelding 22-4-2016 De afgelopen weken, maar ook in september en oktober vorig jaar, zijn van alle jongens en meisjes D en van de breedte teams van jongens en meisjes C spelregeltoetsen afgenomen. Dit project is vorig jaar ontstaan omdat bleek dat bij de spelers niet altijd de spelregelkennis voldoende was.

Jaap Kleijn kwam met het idee en heeft, namens de Arbitragecommissie, dit project omarmd en begon met het uitdelen van de boekjes "Spelregels in een notendop” bij de teams, met de mededeling dat er binnen twee à drie weken een toets zou komen om te kijken hoe goed iedereen de spelregels van hockey kende.

Van de 15 vragen maakte de spelers gemiddeld 9-11 vragen goed. Met in een team natuurlijk positieve en negatieve uitschieters. Het best kwamen uit de bus MD4 met een gemiddelde van bijna 15 goede antwoorden, MD3 gemiddeld 13 en MD1, 12. MC6 had een gemiddelde van 13 goed met zelfs 4 x alle antwoorden goed. Geweldig! Maar er was ook een team bij met een gemiddelde van bijna 8 fouten. Daar is dus nog veel werk te doen aan de spelregelkennis.

In het nieuwe seizoen zullen medio september weer spelregelboekjes worden uitgedeeld, maar nu alleen aan alle D teams. We verbinden er een wedstrijd aan met een prijs voor het beste team!

Dus zit je volgend jaar in de D, doe nu alvast je best om de regels te leren.

Namens de Arbitragecommissie, Jaap Kleijn

Reacties


Ger van der Velden

22-4-2016 @ 23:22:23 |Prima actie ome Jaap!

Reageer op het nieuws


Agenda

Nog geen agenda punten.
Gehele agenda