headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Arbitrage

Spelregels aangepast?

Nieuws afbeelding 7-9-2017 Komende zaterdag 9 september start de hockey op Alliance weer volop. Dan is het goed om te weten of de spelregels zijn aangepast.
Dit seizoen zijn er geen grote spelregelwijzigingen.  Wel worden enkele punten in de spelregels of de Afspraken van Clubscheidsrechters of Afspraken van Bondscheidsrechters toegelicht.

Uit het Spelreglement:

Bal moet stilliggen bij spelhervatting?
Als je een vrije slag krijgt (of andere spelhervatting), dan mag het spel door zodra de speler de bal onder controle heeft gebracht. Dit betekent dat de speler de bal op of nabij de juiste plaats van de vrije slag brengt en vervolgens duidelijk laat zien dat hij/zij de bal onder controle brengt. Bal hoeft dan niet helemaal stil te liggen.

Beschermende kleding, kniebeschermer of masker op het veld?
Als een van dit soort attributen op het veld ligt en de bal raakt deze, dan is het een vrij slag voor de aanvallers of in geval van  "in de cirkel” een strafcorner.

Nog even een tip: Na een strafcorner niet zonder masker buiten de cirkel spelen. Heb je als verdediger de bal weten te verkrijgen en heb je masker nog op, speel dan de bal over zodra je uit de cirkel begint te komen. Het masker is alleen voor in de cirkel bedoeld. Zo voorkom je een vrije slag tegen.

Shoot out voor Dames en Heren 1
Als Dames 1 of Heren 1 straks een keer gelijk speelt dan volgt er direct een shootout. Wie de shoot out wint krijgt boven op het ene punt van gelijk spel nog een extra punt! Dit is een pilot die de KNHB in de eerste klasse houdt dit seizoen. Dus kom kijken bij Dames 1 of Heren 1 om dit fenomeen mee te maken.

Uit de Afspraken van scheidsrechters:

Backhand hoog mag dat nu wel of niet?
Altijd een spannende vraag, zeker ook voor de scheidsrechters. De KNHB heeft de interpretatie middels de bondsafspraken (vroeger Briefings) verduidelijkt:
Backhand mag hoog zolang niet gevaarlijk en/of opzettelijk. Dit ter beoordeling van de scheidsrechter. Let dus goed op, scheidsrechters willen gevaarlijk echt voorkomen.

Zaken als 'onderdruk in de hoek’, 'backhand hoger dan 30 cm.' etc. zijn geen specifieke aanwijzingen meer en staan ook niet in het spelreglement. De scheidsrechter bepaalt wat gevaarlijk is.

Meer weten over spelregels? Ga naar de website van de KNHB,   https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters/alles-over-de-spelregelsReacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Agenda

Nog geen agenda punten.
Gehele agenda