headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Arbitrage

Opleidingen voor clubscheidsrechters en hockey spelregels

Nieuws afbeelding 30-8-2021
Met de start van seizoen organiseren we weer opleidingsmomenten voor scheidsrechters

Jeugdleden vanaf de B worden binnenkort door de Arbitragecommissie uitgenodigd.
Voor ouders loopt dit via de coaches/managers van de teams, maar je kunt je natuurlijk zelf ook opgeven via [email protected].

Clubscheidsrechters - kaart halen
Sinds vorig jaar heeft de KNHB een praktische Online leeromgeving met een online examen. Je kunt in je eigen tijd en tempo thuis leren. Daarin kom je praktijksituaties tegen waarbij de spelregels worden uitgelegd. Ook oefen je met vragen, waardoor je de spelregels nog beter leert.

Betrokkenheid van ouders op dit vlak is belangrijk. Immers elk ABCD-team heeft tenminste 6 scheidsen nodig om afwisselend te kunnen fluiten. En een goede scheidsrechter is belangrijk voor de kwaliteit van de wedstrijd en het plezier in het spel. Heb je interesse? Mail naar [email protected].

Op dit moment zijn de volgende data gepland voor het scheidsrechterexamen ingepland:
- 9 september
- 13 september
- 14 september

Examen vragenuurtje
De commissie heeft een online vragenuurtje om vragen scheidsrechters in opleiding te beantwoorden. Dat is op dinsdag 7 september om 20:00 uur via Zoom. Wil je meedoen? Graag opgeven via onderstaand mailadres onder vermelding vragenuurtje examen. Je krijgt dan de link toegestuurd.

Het KNHB-examen
Examens starten om 20.00 online. Je hebt dan die avond twee mogelijkheden om het examen te doen. De toets maak je online en bestaat uit meerdere multiple choice vragen. Je krijgt gelijk te zien of je geslaagd bent. Een paar dagen voor het examen krijgt iedereen die zich heeft opgegeven een apart examenlinkje toegestuurd.

CS+ opleiding bij Alliance
Fluit je regelmatig op je vereniging en wil je graag nog beter worden? Bij Alliance kunnen ge├»nteresseerden die vaker hebben gefloten en het ook leuk vinden om hogere wedstrijden te gaan fluiten, meedoen aan het CS+ programma. De KNHB informatie kan je vinden op: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/opleiding/cs-clubscheidsrechter-plus
Vragen hierover? Mail naar [email protected].

Spelregels
De basisregels voor hockeywedstrijden vind je hier: https://www.knhb.nl/spelregels-hockey
Alle regels en specifiek per categorie zoals jongste jeugd en zaalhockey: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters/alles-over-de-spelregels


Met sportieve groet, namens de Arbitragecommissie
Maurits van der Heijden

Agenda

Nog geen agenda punten.
Gehele agenda