headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Bestuurstafel

Nieuwsbrief MHC Alliance juli 2023

Nieuws afbeelding 23-7-2023
Beste leden en ouders/verzorgers van jeugdleden,

In deze nieuwsbrief vind je een overzicht van de laatste ontwikkelingen binnen onze vereniging en daarmee een mooi bruggetje van seizoen 22/23 naar 23/24. Wow, wat een seizoen was dit voor Alliance! Hieronder een korte samenvatting van nieuwtjes met links naar artikelen om verder te lezen. We blikken ook nog kort terug op het lustrum want dat gaf dit jaar een bijzonder karakter. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn al in volle gang en we kijken ernaar uit om de nieuwe teams, hockeystaff, supporters en vrijwilligers weer op de club te zien.

We wensen iedereen een fijne vakantie en tot ziens in het nieuwe seizoen!
Bestuur MHC Alliance
Daan, Janine, Rogier, Thierry, Bas, Claire en OlivierVan het bestuurAlliance is een bruisende vereniging met een gemotiveerd en hardwerkend bestuur. In deze nieuwsbrief een aantal belangrijke ontwikkelingen. In het kort: we hebben op de ALV van juni twee nieuwe bestuursleden benoemd. De portefeuilles van het bestuur zijn herschikt en benamingen consistent gemaakt. We zoeken een opvolger voor Bestuurslid Senioren. De laatste ALV betrof het goedkeuren van een nieuwe versie van de statuten van de vereniging.Eregalerij benoemingenTijdens de Vrijwilligersavond op 22 juni is Carlijn Zuure benoemd tot Alliance Vrijwilliger van het jaar! Ook is die avond de LustrumCie in het zonnetje gezet door het toekennen van de Veer van Winnubst. Lees in dit bericht (link) meer over welke waardevolle bijdragen Carlijn en de vrijwilligers van de LustrumCie aan de club hebben geleverd.

Op 12 juni is tijdens de slotdag de ‘Gouden Helm’ uitgereikt aan Bram Kerkman. Op de rode loper kreeg Bram eeuwige roem vanwege zijn inzet, drive en enthousiasme. Meer lees je hierover in deze nieuwsbrief over Jeugdhockey (link).Lustrum terugblikWe hebben ons 95-jarig bestaan goed gevierd! Het hele jaar door hebben we aandacht gegeven aan onze oprichting op 27 september 1927. Een overzicht van de activiteiten lees je in dit bericht (link). Indrukwekkend hoe er voor alle categorieën leuke activiteiten/feesten zijn georganiseerd. Dank aan de lustrumcie en jeugdbestuur!

Nieuwsgierig naar het onstaan en de ontwikkeling van Alliance door de jaren heen? Een mooi historisch perspectief staat op onze website (link).Duurzaamheid door zonnepanelenHeb je het al gezien? Er liggen zonnepanelen op het dak van het clubhuis! En niet een paar maar heel veel. Dit gaat een positieve bijdrage leveren aan duurzaamheid en ook aan onze begroting want de business case is ook erg positief. Dit is één van de duurzaamheid initiatieven in een mooi rijtje ontwikkelingen die we implementeren. Want Alli gaat voor groen! Over de zonnepanelen en een overzicht van andere initiatieven lees je hier meer (link).JeugdhockeyIn september starten we met een nieuw format genaamd Funkey voor 5 jarigen op de zondagochtend. Bitjes & Nopjes blijven we ook aanbieden op de woensdagmiddag.
Voor de jongste jeugd is nieuw beleid opgesteld voor de teamindelingen. Dat is al geëffectueerd met de indelingen voor komend seizoen. Ook zullen de teamnamen geen nummers maar alleen kleuren hebben. Met deze nieuwe aanpak geven we nadrukkelijk aandacht aan ontwikkeling in de breedte. We gaan dit komend jaar verder uitwerken voor het beleid voor trainingen. In dat kader kunnen we alvast melden dat de pilot voor de inzet van het Hockeyfood platform als digitale ondersteuning voor trainers en coaches succesvol is afgerond en dat besloten is dit breed te gaan gebruiken.

Als familie & vrienden evenement mogen we het Kaatje Bitterberg toernooi niet onvermeld laten. In het pinksterweekend was dit een hele gezellige dag op de club. Het seizoen hebben we afgesloten met een super geslaagd BeachBam toernooi als invulling van de KNHB Slotdag voor de jongste jeugd en in de middag voor O12 en O14 als toernooi. De echte afsluiting was de slotdag op 10 juni waarin we de teams die kampioen zijn geworden in het zonnetje hebben gezet en we de ‘Gouden Helm’ voor de Keeper van het jaar uitgereikt aan Bram Kerkman.
TophockeyHet was een spannend jaar voor Dames 1 en Heren 1 met een aantal erop of eronder wedstrijden en beide teams spelen volgend jaar in de 1e klasse, chapeau! Ook de O18, O16, O14 en O12 tophockey teams hebben mooie resultaten laten zien waarbij Alliance op Landelijk niveau meedraait. Een resumé kan je hier lezen (link).Hockey technische staff vernieuwdWe starten in het nieuwe seizoen met veel nieuwe (en bekende) gezichten. Dat is aan de ene kant wennen en aan de andere kant zijn we blij en trots dat het is gelukt om nieuwe professionele en enthousiaste medewerkers aan te trekken. Het bestuur heeft veel tijd gestoken in het werven, selecteren en aannemen. We zijn blij met dit resultaat en dat iedereen op tijd is aanwezig is voor het nieuwe seizoen. We zeggen tot ziens tegen de TM's Julian en Wouter die hun niet-hockey carrière verder gaan invullen.
Vrijwilliger wordenOp de Vrijwilligersavond 19 juni jl. nam bestuurslid Olivier NIeuwenhuizen het woord om alle Alliance vrijwilligers namens de hele vereniging te bedanken voor hun inzet, ondersteuning en commitment . Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet functioneren.

We hebben vrijwilligers en medewerkers nodig om de club draaiende te houden. De vereniging zijn we tenslotte zelf! Onze club bestaat uit leden en ouders/verzorgers van leden die het samen mogelijk en vooral ook leuk maken. Dat gaat niet vanzelf en met z'n allen maken we er iets moois van. Waar we voor onszelf en onze kinderen trots op mogen zijn. Als vereniging, als hockeyclub, als MHC Alliance! Dus iedereen doet mee. Denk je dat je ook een steentje kan bijdragen? Kijk dan op de pagina met rollen waarvoor we nog versterking zoeken (link).

Speciale aandacht dit keer voor:
 • Bestuurslid Senioren - In deze rol ben je verantwoordelijk voor het organiseren en laten groeien van de seniorensectie van Alliance. Hieronder vallen: de jonge senioren, senioren, trimmers, fithockey en Hockey7. Naast het seniorenhockey vallen de commissies voor de materialen, kleding, sponsoring en blaashal onder jouw verantwoordelijkheid. Klik hier voor meer informatie (link).
 • Wedstrijdsecretaris Jongste Jeugd - Vind je het leuk om iets voor de club te doen zonder op de voorgrond te treden. In deze vrijwilligersfunctie ben je bij het hockey betrokken zonder zelf op het veld te hoeven staan. Hockeyervaring is niet noodzakelijk. Zorg jij graag voor een goed verloop van de sportactiviteiten op de zaterdag, dan ben jij de aangewezen persoon. Klik hier voor meer informatie (link).
 • Fotograaf - de communicatiecommissie ontwikkelt een nieuwe huisstijl en ook zal de website een metamorfose krijgen. We zoeken in het algemeen versterking op gebied van communicatie. Daarnaast willen we graag professionelere foto’s en dus één of meerdere goede fotografen die de club op dat gebied wil helpen een beeldbank op te bouwen. Ook kan gedacht worden aan verslaglegging van evenementen en bijvoorbeeld teamfoto's. Klik hier voor meer informatie (link).Ten slotteKlik hier (link) voor de agenda op onze website. Je kan deze ook vinden in de app onder menu Club / tabblad Agenda.
Dit zijn reeds bekende data voor de start van het seizoen:
 • 24 aug Klusmiddag/avond op de club
 • 2 sep Openingsdag seizoen 2023-2024
 • 5 sep Opfrisavond scheidsrechters
 • 6 sep Coachavond Dierentuin & O8
 • 9 sep Bitje happen op de club
 • 13 sep Coachavond O9 & O10
 • 13 sep Opfrisavond scheidsrechters
 • 19 sep Coachavond O12 & O14
 • 21 sep Cursusavond clubscheidsrechters
 • 22 sep Pubquiz
De startdata voor de hockeytrainingen zijn door de categorieleiders aan iedereen via e-mail gecommuniceerd. De dagen en tijdstippen zijn in de app in de tijdslijn zichtbaar onder menu Home.

Wil je weten hoe het hele seizoen er qua competitieplanning uitziet? Bekijk hier (link) de KNHB speelkalenders 2023-2024, regio NH.

Heb je naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of opmerkingen?
Stuur ze naar [email protected].
Mail ons. Wij zijn je dankbaar.


Je ontvangt deze mail omdat je lid of vrijwilliger van MHC Alliance bent.

------------