headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Arbitrage

21 september cursusavond ouderscheidsrechters

Nieuws afbeelding 10-9-2023
Op donderdag 21 september zorgt de arbitragecommissie ervoor dat je in één avond thuis bent in de spelregels van hockey. Na het bijwonen van deze cursusavond haal je zonder problemen je scheidsrechterskaart en kun je komend seizoen stressvrij de wedstrijden van jouw kind fluiten.

Meld je voor deze avond aan bij Onno Bosch via [email protected].

Leuk én belangrijk
Fluiten is heel leuk om te doen en we hebben jouw hulp als ouder hard nodig om de wedstrijden goed te laten verlopen. Een goede scheids komt de wedstrijd ten goede! Om wedstrijden van jouw kind te mogen fluiten, moet je (vanaf de O12-teams) de spelregels beheersen en een scheidsrechterskaart halen. Alliance wil deze stap makkelijk voor je maken door deze cursusavond aan te bieden.

In één avond maken we je wegwijs in de spelregels en geven we je tips hoe je op te stellen op het veld om daarmee te zorgen voor een aangename en sportieve wedstrijd. Heb je geen fluit- of speelervaring dan is dit dé manier om te beginnen. Hoe eerder je begint met fluiten, hoe makkelijker het is.

Scheidsrechterskaart halen
Na de cursusavond kan je op eenvoudige manier het online KNHB examen clubscheidsrechter afleggen en word je, in overleg met de manager van het team, twee à drie keer per seizoen ingedeeld om wedstrijden van je eigen kind te fluiten.

Wil je alleen de e-learning volgen en daarna online het examen clubscheidsrechter doen, meld je dan aan via [email protected]. Je krijgt toegang tot de e-learning van de KNHB waar je in ongeveer 5 kwartier wordt klaargestoomd voor het examen.

Het examen
Het examen bestaat uit dertig vragen en duurt ongeveer twintig minuten. Bij de vorige examenrondes slaagde 99% van de deelnemers voor dit examen.

Mocht je vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen via [email protected].

Met sportieve groet
Onno Bosch
Arbitragecommissie Opleidingen
Heb je vragen/opmerkingen of interessante nieuwtjes, weetjes, leuke foto's of verzoekjes?
Stuur ze naar [email protected]. Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Volg je Alliance al op Instagram en Facebook?
Klik op de icoontjes voor de nieuwsberichten en meer korte updates.


Wil je een indruk krijgen van wat er gebeurd is op de club of zoek je een specifiek bericht?
Oude nieuwsberichten kan je nalezen op de website. Klik hier (link) voor het archiefoverzicht.