headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Heel Alliance !!

Alliance Dames 1 vecht zicht terug in de laatste 25 minuten

Nieuws afbeelding 2-11-2010

Phoenix – Alliance 2-3

Ik heb het even voor u opgezocht. Phoenix of Phenix is Engels voor het fabeldier Feniks en is vernoemd naar de Feniciers. De Grieken geloofden dat de feniks in staat was steeds weer opnieuw uit zijn eigen as herboren te worden. Hij zou dan bovenin een boom van kruiden een nest maken en daarin verbranden. Door de geur van de kruiden zou hij opnieuw geboren worden.

 

Dat beloofd niet veel goeds, voor Alliance Dames1. De gedachte dat Phoenix, in dit geval onze tegenstander, elke keer opnieuw geboren zou worden is niet fijn. Fijn is dat niet, zeker niet!

Stel je toch voor, je staat met 1-0 voor, maar vlak voor tijd staat Phoenix op, en wordt opnieuw geboren, en schiet opeens, zomaar opeens twee goals binnen… Ik moet er niet aan denken!

 

En zo liep het ook niet. Want in de eerste helft ging Phoenix helemaal niet ten onder. En niet ten onder is niet opnieuw herboren, ten minste, dat zou ik zeggen. En in de tweede helft deed Phoenix daar nog een schepje bovenop. Het stond 2-0, voor Phoenix. Met nog zo’n 25 minuten op de klok…Maar toen, toen was het klaar. Alliance Dames 1 stond op. Jawel zij stonden op. Eindelijk, ja eindelijk!

 

Van 2-0 achter werd het opeens 3-2 voor Alliance. Was het verhaal dan niet waar? Dat verhaal van die Phoenix, was dat niet waar? Volgens mij is het niet waar. Want ook al kreeg Phoenix nog een strafbal, deze ging er niet in. Dus Phoenix was helemaal niet in staat om uit zijn eigen as herboren te worden. Ik heb er niets mee, die fabeldieren!

Phoenix – Alliance 2-3, heerlijk. Op naar volgende week, tegen Roomburg. Kom toch kijken!

 

Wieger Wiese

assistent trainer/coach