headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Alle Senioren

TRAININGSWEEKEND DAMES 1 EN MA1

Nieuws afbeelding 13-8-2008

In de warme ochtendzon zitten 14 dames open en aandachtig met elkaar te praten; er gebeurt iets waar je niet omheen kunt en ook zij weten het: een team wordt geboren. Daar is veel aan voorafgegaan. Veel praten, delen, spelen, denken, luisteren en observeren. Met elkaar en voor elkaar. Wie daar een initiërende rol in heeft gespeeld is Chris van der Mescht uit Zuid Afrika, een goede vriend van coach/trainer Elmarie, die zo aardig was om voor dit weekend over te vliegen en  Dames 1 en Meisjes A1 te begeleiden op hun weg naar team building!

 

Vrijdagmiddag verzamelden 26 dames en meisjes met tassen en slaapzakken op Alliance niet wetend waar de reis naartoe ging. Met een enveloppe met instructies waarin een aantal opdrachten vervuld moesten worden druppelden zij anderhalf uur later binnen bij de Heidewachter in Otterlo. Een eenvoudig onderkomen bleek een heel knus nest te zijn waar hard gewerkt werd, zowel mentaal als fysiek.

 

Nadat iedereen gesetteld was in de slaapzaaltjes kon de training beginnen. Zonder sticks of ballen want het ging om iets heel anders dit weekend. Glazen palletjes waren de enige hulpstukken waarvan de geselecteerden zich konden bedienen. In twee kringen, een groep op de grond de andere aan tafel ging het uren door van ‘ladida ladida ladidadidadida…

 

Om half een was Chris van mening dat er veel was bereikt en mochten we allemaal eindelijk gaan slapen. Geen druppel alcohol, geen lange na-praters; om 1uur was het stil in het kamp. Maar de nacht was kort want om half zes ging een wekker waarmee het management gewekt werd die vervolgens op alle deuren klopten om iedereen op te trommelen voor een ochtend jogging. Het ontbijtbuffet om 7 uur met veel koffie zorgde voor de nodige energie voor de ochtend sessie met Chris.

 

Het thema was schaduw kanten van een team; roddelen, groepvorming binnen een groep enz.

Slogans als; ‘do your job well’ en ‘make it easy’, en,  'say what you mean and mean what you say; if you don’t mean it, don’t say it’ werden er ingestampt om nooit meer te vergeten.

Voor een flink aantal meisjes van A1 was het dubbel zwaar om de lange uren vol te houden omdat alles in het Engels werd gehouden. Dames 1 is dat al enige tijd gewend; er zijn drie buitenlandse spelers in het team.

De middag werd besteed aan een cultuur uitje vlakbij; het Kroller Muller museum waar we met de witte fietsen door de prachtige Veluwe naartoe fietsten en konden genieten van kunst of, zittend op het gras bij de Beelden, van de zon.

Een competitie tussen A1 en Dames1 kon niet uitb Bijlage

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws