headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Heel Alliance !!

Tabaksrook maakt kinderen hyperactief

Nieuws afbeelding 24-10-2011

Blootstelling aan tabaksrook kan bij veel kinderen tot tien jaar tot gedragsproblemen leiden.

Zij worden hyperactief, krijgen concentratieproblemen of missen sociale vaardigheden bij de omgang met andere kinderen van hun leeftijd. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat de universiteit van München donderdag heeft gepubliceerd. Vooral roken tijdens de zwangerschap is slecht voor het kind. Zij hebben een verhoogd risico op gedragsproblemen. Als kinderen na de geboorte aan tabaksrook worden blootgesteld, is het risico iets minder groot, maar nog steeds aanwezig. Kinderen die zowel voor als na de geboorte in een omgeving vol rook verblijven, hebben een twee keer zo hoog risico op gedragsproblemen. Dit is de werkelijkheid en wij kunnen er met z’n allen iets aan doen!!

Laten we proberen de mensen om ons heen niet lastig te vallen met onze rook, zodat iedereen, ook in de buitenlucht, gezonde lucht kan inademen.

DOE MEE AAN ONZE ANTI-ROOK CAMPAGNE EN ZET EEN ANDER NIET IN JOUW ROOK!!!

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws