headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Heel Alliance !!

SINTERKLAAS EN DAMES 1

Nieuws afbeelding 30-11-2011

Sinterklaas kon afgelopen zondag niet bij de wedstrijd aanwezig zijn en hierdoor kon Piet niet met de stoomboot komen dus hij kwam met de trein.
Piet en Sint hadden telefonisch contact, want de Sint was door het dak heen gezakt.
Al met al was hij ontzettend nieuwsgierig over de stand en gelukkig stonden er wel genoeg andere toeschouwers langs de kant.
Hij was dan misschien niet aanwezig maar hij heeft het wel gehoord, dat Alliance na tien minuten alweer twee doelpunten had gescoord. 
De dames kennende was de wedstrijd hier absoluut nog niet mee getekend, want iedereen had dan ook op een spannende pot gerekend.

Omdat de Dames 1-ers te groot zijn om hun schoen te zetten en te zingen, gaan de pieten tegenwoordig ook niet meer bij hun thuis naar binnen dringen.
Twee jaar geleden is hij al begonnen om voor de meiden te dichten, om te zorgen dat de dames ook in winterstop zich op de Playoffs richten.
Sint bedankt Tami voor het overnemen van het dichten vorig jaar, want toentertijd had hij het zelf te druk en te zwaar.
Hij heeft besloten om over elke dame nu weer iets te noteren, zodat de fans ook wat weten buiten de hockeykleren.

De nummer 1 uit het team is de keeper die er alweer genoeg ballen uit gehaald heeft, een prachtig resultaat waar elke andere keeper naar streeft.
Zij is de rappende middelbare scholiere die de wedstrijd van de tegenstander elke zondag weer weet te verstieren.
Over naar de nummer 2 die de linksachter positie bezet, die daar elke zondag staat met vele tactische acties, motivatie en inzet.
Zij is vast aan de bal en laat zich nooit kennen, ook laat ze op deze manier de tegenstander 70 minuten lang achter haar aan rennen.
Nummer 4 is iemand uit het team, die zelf niet weet of ze nou liever als voorstopper of spits wil worden gezien.
Op trainingen scoort zij over rechts het ene doelpunt na de andere en voor de wedstrijden gaat haar doelpunten aantal na de winterstop positief veranderen.
Het ziet er naar uit dat zij er minstens eentje maken zal, backhand aanname achterin, solo en dan die lange hoek bal.
Helaas mag zij niet langer dan dit in het verslag worden genoemd, want zondag heeft ze nog niet gescoord en wordt dus nog niet beroemd.

Nummer 5 is iemand die alweer een poosje uit de running is, met haar snelheid, forehand en handelingen een heel groot gemis. Ze heeft de Sint beloofd dat zij weer mee gaat doen, zodra het team in juni kan zeggen: ‘wij zijn kampioen’.
Nummer 6 gaan we overslaan, want zij heeft tot nu toe al elke keer in het verslag gestaan.
De nummer 7 is iemand die staat al meer dan 10 jaar in de achterhoede, en dat zij nog eens in de spits zou staan was een goed vermoeden.
Een snelle zenuwachtige pingelaar met een harde slag, tuurlijk ga je dan met haar positie overstag.
Iemand die kwam dit jaar nummer 8 innen, zij kwam uit het tweede en ging al snel dames 1 beminnen.
Een leergierige lieve meid achterin bij dames 1, dat zij laag kan zitten dat ziet een niet-hockeyer ook wel meteen.
Nummer 9 is iemand die veel jeugdspeelsters wel zullen kennen, zij is dat meisje die zo HEUL hard kan rennen.
Piet hoopt dat veel kinderen van haar zullen leren, want dan kan de Alliance jeugd later allemaal naar dames 1 keren.

Nummer 10 is het mooiste nummer zo vindt Sinterklaas, en deze persoon is nu zelfs met twee teams de baas.
Zo draaien dames 1 en de meisjes C2 als eerste heel goed, elke zaterdag en zondag doorkomen met veel zweet en bloed.
De meisjes van de C2 komen bijna altijd op zondag kijken, en dames 1 hoopt dan ook de meisjes met hun hockeyspel te bereiken.
Wil jij ook meer dingen met hockey leren? Dan moet je net als de MC2 op zondag naar de D1 wedstrijd keren.
Nummer 11 is een nummer dat ook alweer even leeg stond zo waar, en dat vond deze nieuweling maar raar.
Zij kwam bij het team in augustus 2011 en koos dit nummer dan ook helemaal zelf.
Zij is de Terrier uit het team, die nog wel meer doelpunten gaat maken dan alleen tegen QV misschien.
Met een doorzettingsvermogen van hier tot Tokyo, nummer 11 met zo een bikkelmentaliteit scoor je er nog 10 zo.
Nummer 12 alweer twee jaar daar op haar rug. Na een paar keer meetrainen besloot ze naar Alliance te gaan, zo vlug.
Het staat Sint nog bij dat zij eigenlijk zelfs met hockeyen wilde stoppen, maar ook zij wilde toch de kampioenservaring in het geheugen proppen.
Zij scoorde in dit seizoen als middenvelder alweer twee keer en iedereen weet dat zij dit gaat doen na de winterstop met minstens 1 doelpunt meer.

Nummer 13 is een persoon die nu voor haar tweede jaar bij dames 1 is gaan spelen en het nummer 13 shirt absoluut niet met iemand anders wilde delen.
Zij en haar harde schot vanuit achterin, een eerste uitloper bij de strafcorner neerzetten heeft tegenover haar geen zin.
Deze persoon slaat namelijk zo hard dat de bal niet eens meer zichtbaar voor het netvlies wordt en zo keer op keer als laatste vrouw zijnde scoort.
Oud nummer 14 hoort ook in dit lijstje thuis, want zij heeft de nummer 14 nog ingelijst hangen in haar huis.
Onze goalgetter tot en met het jaar 2011, waarbij de naam niet eens genoemd hoeft te worden want dit weet iedereen zelf.
Zij werd in het zonnetje gezet bij de laatste wedstrijd vorig jaar, maar daarmee is het team absoluut nog niet nummer14-klaar.
Ze steunt dames 1 elke zondag aan de kant en het team zal haar met alle liefde meenemen naar de Overgangsklasse hand in hand.
De nieuwe nummer 14 is het zusje van nummer 12 met initialen M.H. en degene die hier erg blij mee zijn, zijn hun pa en ma.
Zij kunnen nu kijken bij beide dochters op een dag, en dan zelfs alleen naar de middenlinie kijken mag.
De zusjes staan daar namelijk beide opgesteld, maar spelen gelukkig ook over naar de rest in het veld.

Nummer 15 haar positie staat dit jaar nog niet helemaal vast, want zij heeft overall eigenlijk wel een plek waar zij goed past.
De nieuwe aanvoerster dit jaar, heeft het met haar nieuwe taak af en toe een beetje zwaar.
Het hele team gelukkig willen maken met alles en nog wat, dit is zij af en toe toch behoorlijk zat.
Maar het team is ontzettend trots op haar en blij met haar bezorgdheid. Want dat deze persoon alles perfect wilt doen is een feit.
Een belangrijke tip dat komt van de Sint, is dat ze het geweldig doet en we hopen dat ze altijd zo blijft dit kind.
Nummer 16 krijgt een wat langer rokje van Sinterklaas, want zij is tegenwoordig haar zelfvertrouwen niet meer de baas.
De keepers worden niet meer heel gelaten door haar en op Facebook krijgt de tegenstander het elke zondagochtend ook al zwaar.
Elke zondag wordt de winst van Alliance voorspeld door haar, @Overbos#enweerdriepuntenpakkenmaar.

Nummer 17 gaat hopelijk dames 1 na de winterstop weer vergezellen, voordat een andere club haar gaat bellen.
Want het team wilt haar zo spoedig mogelijk weer op de been, want hoe erg ze gemist wordt zie je wel meteen.
Haar stem is iedergeval nog aanwezig op de zondagen, waardoor de spitsen goed blijven lopen en de harde ballen vanuit achterin slagen.
Nummer 18 heeft afgelopen zondag 70 minuten lang een saaie wedstrijd gehad, haar tegenstander had namelijk honing aan haar gat.
Zij had maar een taak en dat was rennen blijven, zo rennen dat e Overbosser niet meer met de bal kon drijven.
Hoe ze de ballen van de strafcorner zo recht en hard kan aangeven is geheim, maar dat ze dit altijd 100% perfect doet is toch wel heel erg fijn.
Nummer 20 is de meest sociale uit het team, want aan haar is ooit gevraagd of zij op trainingen wilt keepen misschien.
Dit doet zij met zoveel inzet en enthousiasme elke keer, en ja hoor staat ze daar ook aan de zijlijn op zondag weer!

Een betrokken begeleidend persoon is een van onze managers weliswaar, dat zij elke keer alles goed regelt is niet zomaar een vriendelijk gebaar.
Zij zorgt voor dames 1 zoals ze dat voor haar eigen kinderen doet en dat ze dan alleen niet met dames 1 onder een dak leeft vindt ze wel goed.
Hoeveel zij regelt valt misschien voor buitenstaanders niet goed te bevatten, maar zonder deze manager waren de speelsters al lang op elkaar gaan katten.
Deze tweede begeleidster blijft de trouwste van alle mensen, het team elke dinsdag met looptraining afmatten stond zeker niet op het lijstje van hun wensen.
Zelf speelde zij jaren in het eerste, totdat ze haar lichamelijke gesteldheid niet meer goed dacht te beheersen.
Tot op de dag van vandaag hopen de dames dat ze zich bedenkt, en dat ze op een nog een keer het team een wedstrijdje met haar erbij schenkt.
De eerste mannelijke begeleider die zijn UGGS zet op zaterdagavond met een grote wortel erin. En tot nu toe heeft hij het elke keer gekregen zij zin.
Hij is zo betrokken bij de dames dat hij elke keer de winst op zijn verlanglijstje zet, in plaats van een paard, een nieuw paar UGGS of een pet.
Ook al vertelde Sint vorige week dat je de winst niet op een lijstje zetten kans, nou deze begeleider wel hoor met zijn mooie schoen en gezang!
De andere man in het team die het allemaal regelt op trainingen en tijdens het spel. Buiten dan iedereen hem altijd goed hoort is hij ook nog goed voor iets anders jawel.
Hij leert dames 1 namelijk ook veel technieken en tactieken bij, want met zijn keeperervaring is dit voor hem koek en ei.

Een speciaal bericht voor dames 1: blijf zo een leuk en sportief na de winterstop meteen.
Met die vechterslust en wilskracht elke zondagmiddag uit of thuis, dan blijft het met die binnenkomende punten zeker weten wel pluis.
Een sportpsycholoog komt de groep ook nog een paar keer begeleiden, en dan kunnen jullie al helemaal terug naar die Overgangsklasse zoals jullie altijd al zeiden.
Dat is waar jullie thuis horen en zeker terugkomen gaan, maar dan wel door dik en dun met elkaar op het veld blijven staan.

Tenslotte wat over de wedstrijd van zondag. Die is met 2-1 gewonnen zoals u misschien in de krant al zag.
Ook dames 1 vroeg wat op hun verlanglijstje aan Sinterklaas en Piet, wat zij van hen kregen en dat u ook op de site ziet.
Weet je wat zij namelijk vroegen voor in hun hockeyschoen?
Een pakketje ‘WINTERKAMPIOEN’


Liefs en tot volgend jaar!
 
Sinterklaas en zwarte piet.

Reacties


Irene Tuininga

1-12-2011 @ 10:43:40 |Sint en Piet interesseert de nr 3 jullie niet. Hoezo tot 20 tellen een heel karwei. Piet is verbijsterd is de laatste in de rij een zij?

Milou Schoone

1-12-2011 @ 22:23:59 |#3 hebben we niet in 't team.. ;)

Irene Tuininga

2-12-2011 @ 12:15:39 |Niet slim van Sint en Piet. Maar vanuit Spanje zagen ze de 3 niet.Dus dacht Piet wat is er met D1.Zetten ze ons op het verkeerde been.

Reageer op het nieuws