headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 

Lid worden van Alliance

MHC Alliance is een hockeyclub waar de leden zich thuis voelen en elkaar en anderen respecteren, in hun waarde laten en elkaar aanmoedigen om op ieders manier en talent een leuke tijd te hebben. Er zijn meerdere vormen en niveaus van hockey. Iedereen kan zijn/haar ambitie invulling geven, als speler of begeleider of op gebied van ontspanning naast het veld, op sportief of sociaal gebied. We zijn een vereniging voor en door leden. Alliance zijn en doen we samen. Naast leden wordt de vereniging gedragen door vrijwilligers en medewerkers.

Voor het spelen van hockey moet je lid worden van onze vereniging. Je bent dan ook automatisch lid van de KNHB - de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. De wijze van organisatie en samenwerking binnen Alliance is vastgelegd in Statuten en een Huishoudelijk Reglement. De invulling van het bestuur, functies en commissies (wie doet wat) staat op deze pagina.

Ook vrijwilligers en medewerkers registreren zich bij onze vereniging om gebruik te maken van onze faciliteiten en hun bijdrage aan de vereniging te kunnen leveren en daarvoor met elkaar te kunnen communiceren. Je bent dan geen lid van Alliance maar wel van de KNHB tot wederopzegging / afmelding door Alliance.

Leden betalen contributie, meer info hierover staat op deze pagina.

Het inschrijfformulier is de manier om je aan te melden. We beoordelen je aanmelding en voor welke hockeycategorie of functie dit is. Hou er rekening mee dat niet iedereen automatisch lid wordt omdat het kan voorkomen dat er meer inschrijvingen zijn dan dat we kunnen accommoderen.


 
Info over inschrijving & plaatsing

Inschrijven

Inschrijven bij Alliance is het hele jaar mogelijk. Je kunt jezelf of je kind aanmelden door het inschrijfformulier op de website in te vullen en in te dienen. Je ontvangt na registratie een automatische bevestigingsmail. Je inschrijving is definitief als je een bevestiging hiervan van de ledenadministratie hebt ontvangen.

Nieuwe leden kunnen zich inschrijven in het jaar waarin zij t/m 31 december 6 jaar of ouder zijn en naar groep 3 gaan. Kinderen die nog te jong zijn om écht te hockeyen bij Alliance en wel graag willen sporten & spelen én alvast een beetje willen hockeyen, kunnen terecht bij Funkey en Bitjes & Nopjes. Funkey is voor kinderen van 5 jaar die graag meer willen doen met hockey. Ze trainen op zondagochtend en een blok start in het najaar en/of in het voorjaar. Meer info kan je hier vinden op onze website. Bitjes en Nopjes is voor kinderen van 4 en 5 jaar en is op woensdagmiddag en kent ook 2 blokken per jaar om in te stromen, een kind kan per blok deelnemen. Meer informatie staat op onze website of neem contact op door een e-mail naar [email protected]

Na inschrijving kom je op een wachtlijst. Bij iedere inschrijving kijken we of we in de leeftijdscategorie in het lopende seizoen plaats hebben om direct in te stromen of dat je moet wachten op het nieuwe seizoen. De inschrijfdatum is niet relevant voor de plek op de wachtlijst en toekenning van plaatsing in een team. 

Per speelseizoen wordt door het bestuur en de technische leiding van Alliance het aantal toelatingen bepaald. Dit vindt plaats in de maanden mei en juni voor het speelseizoen dat start in het seizoen daarop volgend. Hebben we onvoldoende capaciteit en wordt je of je kind niet toegelaten, dan schuift de aanmelding door naar de wachtlijst en nemen we contact op. We doen ons best om te zorgen om iedereen te plaatsen c.q. onze wachtlijst zo kort mogelijk ta laten zijn.
Je / je kind wordt lid van Alliance wanneer je van ons bericht hebt ontvangen dat we je / je kind kunnen plaatsen. Dat gebeurt uiterlijk eind juli. Je krijgt ook bericht als je / je kind niet geplaatst kan worden. Mocht je eind juli niets van ons hebben gehoord, neem dan contact op per e-mail.


Toelatingsbeleid Jongste Jeugd (tot en met 9 jaar)
Helaas kunnen we niet altijd alle kinderen aannemen die zich aanmelden omdat we gebonden zijn door capaciteit op basis van het aantal velden dat de club heeft. We moedigen sporten voor kinderen aan en zijn gastvrij maar zijn door het aantal velden en daarmee maximaal aantal wedstrijden op een dag, beperkt in de hoeveelheid kinderen die we toelaten. 

De bereidheid van leden of ouders/verzorgers om zich in te zetten als vrijwilliger voor Alliance (bijv. coachen, trainen, deelname in een van de commissies, fluiten, bardienst, wedstrijdtafel, opzetten blaashal etc.) heeft een positieve invloed op plaatsing. We stellen het erg op prijs als ouders/verzorgers een actieve bijdrage leveren aan één of meerdere activiteiten binnen Alliance. Onze vereniging functioneert als veel leden/ouders/verzorgers zich inzetten om hockey voor alle leden mogelijk te maken of door het leveren van een bijdrage aan algemene of bijzondere verenigingsactiviteiten. 

Kinderen worden eerder geplaatst als:
  • ze in Heemstede of Haarlem-Zuid wonen;
  • ze broertjes, zusjes of ouders/verzorgers hebben die al lid zijn;
  • ze ouders/verzorgers hebben die actief zijn of geweest zijn als vrijwilliger bij MHC Alliance;
  • hun ouders/verzorgers op het inschrijfformulier aangeven dat ze graag actief willen zijn op de club, bijvoorbeeld voor coachen, trainen, fluiten of in een van de commissies deel te nemen.

Toelatingsbeleid Jongste Jeugd (10 jaar en ouder)
Aanvullend op het beleid voor kinderen tot en met 9 jaar hebben we vanuit ervaring een uitgangspunt voor oudere kinderen. Kinderen die beginnen met hockeyen als ze 10 jaar of ouder zijn, moeten eerst de basisbeginselen van het hockey onder de knie krijgen. Daarom spelen zij doorgaans de eerste helft van hun eerste seizoen nog geen wedstrijden en doen alleen de trainingen mee. We noemen dit trainingsleden. Zij betalen de Trimhockey contributie en nog geen inschrijfgeld. Trainingslid kan je worden als we zeker weten dat we je het seizoen erna als volwaardig lid kunnen indelen. Dan is ook het inschrijfgeld van toepassing. Als er gedurende het seizoen plaats komt in een wedstrijdteam zullen eerst de trainingsleden als reguliere speler worden geplaatst voordat iemand van de wachtlijst wordt benaderd.

Heb je vragen over de inschrijvingsprocedure? Neem contact met ons op en stuur een e-mail naar [email protected].


Toelatingsbeleid Junioren vanaf 12 jaar
Voor kinderen die 12 jaar en ouder zijn en lid willen worden, gelden de volgende zaken:
  • kinderen kunnen worden aangenomen als er een plekje vrijkomt in een van de bestaande teams;
  • zeer talentvolle spelers kunnen ook worden geplaatst in selectieteams, we plaatsen per seizoen niet meer dan drie spelers van buiten Alliance in één selectieteam.
  • als deze talentvolle kinderen toch niet geplaatst kunnen worden in één van de selectieteams, kunnen ze alleen in een ander team worden geplaatst als daarvoor ruimte is.

Senioren
Senioren zijn zeer welkom bij Alliance! Ook voor senioren geldt dat je kan aanmelden middels het inschrijfformulier. Je ontvangt een automatische bevestigingsmail van ons.

Er zijn voor senioren verschillende hockey categorie├źn en lidmaatschapsvormen. Afhankelijk daarvan zijn er meerdere instroom momenten per jaar. Je bent lid van Alliance wanneer je van ons bericht hebt ontvangen dat we je kunnen plaatsen. 

Wil je hier meer over weten of heb je vragen over de inschrijvingsprocedure? Neem contact met ons op en stuur een e-mail naar [email protected].


< >